Racisme de guant blanc

A començament dels mes de març, alhora que començava la guerra d’agressió de Putin a Ucraïna, ens colpien també les imatges de les forces i cossos de seguretat de l’Estat tustant de manera injustificada persones exhaustes i probablement refugiades a la tanca de Melilla. En diversos salts, en només dos dies, 850 persones van entrar a la ciutat des del Marroc.

Em fereixen les imatges dels cops de porra cap a persones que han caigut en terra des de l’alçada de la tanca, exhausts i ferits després d’esgarrinxar-se amb les concertines i, ben segur, després d’un periple que sovint dura dos anys per deserts i fronteres de l’Àfrica, passant gana, set i privacions, a mans de les màfies fins poder arribar a Melilla, a les portes d’aquesta Europa dels drets, sovint mare i sovint també madrastra.

La mateixa Amnistia Internacional ha declarat: “El món mira ara horroritzat les imatges que arriben de la guerra d’Ucraïna, i la Unió Europea es porta les mans al cap per la quantitat de persones refugiades que aquesta guerra provocarà, i activa, amb bon criteri, la Directiva de Protecció Temporal (DPT), que concedirà protecció immediata dins dels països de la UE a les persones de nacionalitat ucraïnesa que fugen del conflicte al país. Espanya també ha dit que és necessària una resposta coordinada per atendre’ls. Però mentrestant, a les nostres pròpies fronteres es castiga les persones migrants amb extrema brutalitat”.

Ja fa massa anys que l’Estat espanyol viola el dret internacional a la frontera; aquest tracte inhumà ja l’hem vist massa vegades, però mentrestant el ministre Marlaska dona suport als policies i guàrdia-civils, que s’apliquen amb extrema crueldat als CIE i a les fronteres contra persones que ja carreguen un gran patiment damunt.

Hem vist, per exemple, com a la platja del Tarajal disparaven pilotes de goma contra persones que s’estaven ofegant, exhaustes de nedar per poder arribar a la platja. De fet, només en aquest episodi hi van morir 15 persones, que se sàpiga. Això és homicidi?

Amnistia Internacional ha demanat una investigació exhaustiva i ràpida sobre els possibles casos de “devolucions en calent” que s’han produït. És a dir, sense estudiar la situació de cada persona o infant, devolucions que són contràries al dret internacional. Amb un ús prepotent de la força, que els agents estan emprant indiscriminadament contra les persones.

Estaria bé que, com en el cas d’Ucraïna, s’apliqués a totes les persones migrants la Directiva de Protecció Temporal (DPT), que molts no sabíem ni que existia fins ara.

Perquè, siguen del color que siguen i vinguen d’on vinguen, els migrants i refugiats SÓN PERSONES i es mereixen la solidaritat i un tracte humà.

Prou de racisme de guant blanc.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies