HomeSense categoriaRebrotem repartix els ajuts als pagesos afectats per l’incendi de la Ribera...

Rebrotem repartix els ajuts als pagesos afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre

EDICIÓ PAPER // La plataforma Rebrotem ha començat a repartir els ajuts als pagesos afectats per l’incendi que va afectar la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues durant el mes de juny del 2019. De moment, es beneficiaran dels primers ajuts un total de 36 pagesos professionals que van veure afectades les seues explotacions per les flames i que reinvertiran els diners en tornar a fer productives les seues finques.

Rebrotem va aconseguir recaptar 112.112 euros a partir d’una campanya de donatius i també en diversos actes solidaris pels afectats pel gran incendi del 2019, que va cremar més de 4.000 hectàrees. Amb l’ajut d’Unió de Pagesos s’han distribuït estos ajuts prioritzant els agricultors professionals que vulguen reinvertir en les finques afectades per tornar a fer-les productives. Des de Rebrotem van rebre un total de 63 sol·licituds d’ajut, però només quaranta provenien de pagesos professionals i quatre d’estes encara no s’han acceptat per no haver presentat tota la documentació requerida.

El responsable d’Organització d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, ha donat a conèixer que el municipi amb més sol·licituds d’ajut ha estat Bovera -a les Garrigues- amb un total de 132,67 hectàrees, seguit de Maials -al Segrià- amb vuit peticions i un total de 36,43 hectàrees afectades, i cinc a la Torre de l’Espanyol, amb 22,31 hectàrees. Després ja vindrien quatre agricultors de Flix amb un total de 39,72; la Palma d’Ebre amb un total de 20,24 hectàrees; dos peticions acceptades a Riba-roja d’Ebre; també dos a Llardecans, amb 11,36 hectàrees afectades,  i la Granadella amb una petició de 10,28 hectàrees. Són, doncs, prop de 300 hectàrees que es podran beneficiar d’esta ajuda econòmica solidària per a poder recuperar l’activitat agrícola després de l’incendi.

Tot i això, el portaveu de Rebrotem, Roger Herèdia, ha destacat que actualment s’està treballant perquè puga arribar un ajut també als 27 agricultors que van presentar sol·licitud a la campanya però que es va haver de declinar per no ser pagesos professionals o per no haver presentat la documentació.

Una part de la recaptació també restarà en mans de Rebrotem per a poder organitzar esdeveniments en els propers mesos. De fet, la plataforma preparava un gran acte per a commemorar el primer aniversari de l’incendi el passat mes de juny. Les afectacions de la Covid, però, ho van fer impossible i des de l’entitat ja han assegurat que l’acte es farà quan siga possible d’acord amb les exigències sanitàries davant la pandèmia. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies

-->