HomeSocietatRibera descarta al Senat cedir la finca de Bombita a l'Ajuntament de...

Ribera descarta al Senat cedir la finca de Bombita a l’Ajuntament de Deltebre

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha descartat la cessió de la finca de Bombita a l’Ajuntament de Deltebre. Arran d’una pregunta del senador d’ERC, Josep Rufà, que li ha recordat l’acord del ple municipal reclamant aquest traspàs, Ribera ha apostat per “seguir treballant” dins de la comissió de gestió i s’ha mostrat “molt més escèptica” sobre la possibilitat d’una cessió. Rufà ha retret al govern espanyol que es limiti únicament a fer manteniment i conservació d’un espai d’alt valor natural de més de 500 hectàrees prop de la costa de l’hemidelta nord. La ministra ha recordat que l’espai forma part del Domini Públic Marítim Terrestre des de 2009 amb diferents usos compatibles reconeguts –agricultura, caça o pesca-.

En un primer moment, Ribera ha negat que el seu ministeri hagi rebut cap petició concreta de l’Ajuntament de Deltebre sobre la cessió, que el ple va aprovar demanar el març passat. Posteriorment, ha intentat diluir la petició amb altres arguments. Segons ha explicat, l’Estat té peticions de l’IRTA i SEO/Birdlife per efectuar un diagnòstic de l’estat actual de conservació i gestió, així com propostes de convenis de custòdia del territori, entre el Ministeri, el grup ecologista i entitats del territori per plantejar altres “usos compatibles” amb el territori.

“És una bona idea treballar en la comissió de gestió: soc molt més escèptica pel que fa a la gestió del a finca”, ha tancat la ministra.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies