HomeSocietatRoquetes destinarà 40.000 € per als primers pressupostos participatius

Roquetes destinarà 40.000 € per als primers pressupostos participatius

L’Ajuntament de Roquetes dura a terme els primers pressupostos participatius en els quals destinarà 40.000 €.

Les votacions s’efectuaran presencialment i des de la plataforma digital eAgora, que a més també permetrà una comunicació bidireccional amb els ciutadans.
Esta nova eina municipal de comunicació permetrà la comunicació directa entre ciutadania, comerços, entitats i el mateix Ajuntament, a més de ser l’eina que permetrà també portar a terme els pressupostos participatius.

En la votació i podran participar els roqueteros i roqueteres amb 18 anys o més que estiguen d’alta al cens municipal a data 31 de desembre de 2021, i el període de votació serà del 22 d’agost a l’11 de setembre del 2022 ambdós inclosos.

A la votació s’hauran de marcar 3 de les 6 propostes com són; Il·luminació i ampliació, pista skate (ubicada al costat del pavelló municipal) rètol “ROQUETES” entrada població, espai Fitness a la zona esportiva (ubicat a l’espai lliure del frontal de les pistes de tenis), renovació parc infantil zona Raval Nova, millora patis de les escoles (arbres, pintura, jocs…) i carril per a vianants al costat esquerre del carrer Pare Alberca (enfront del CAP).

La votació es podrà efectuar telemàticament a través de l’app eAgora (disponible per Android i Apple), creant l’usuari i buscant Roquetes. A l’apartat + participació introduir les dades i votar o presencialment a l’ajuntament de dilluns a divendres de les 9.00 a les 14.00 hores.

La proposta guanyadora es farà pública el 15 de setembre i les obres estan previstes realitzar-se el darrer trimestre de l’any.

Pel que fa a la resta de propostes que no seran escollides, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia no ha descartat que algunes d’elles es puguen incloure als pressupostos de l’any vinent.

Garcia ha qualificat de “novetats molt importants per al municipi, la realització dels primers pressupostos participatius i la implantació de la plataforma eAgora, una aplicació digital que permetrà la comunicació bidireccional amb els ciutadans”.

Per la seua part, el representant d’eAgora, Jofre Tessier, ha ressaltat que “amb esta plataforma Roquetes farà un pas més endavant cap a un municipi més connectat i cohesionat, permetent al ciutadà que puga enviar a l’Ajuntament una incidència, un suggeriment, que puguen votar uns pressupostos participatius, veure l’agenda municipal, els actes de les entitats i on també comerços i entitats poden llençar una iniciativa per comprovar la participació, crear un esdeveniment, permetent al ciutadà interactuar en l’àmbit municipal”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 24

Últimes notícies