HomeSense categoriaSatisfacció a Riumar pel bus que els connecta amb Tortosa i Deltebre...

Satisfacció a Riumar pel bus que els connecta amb Tortosa i Deltebre els caps de setmana

TERRES DE L’EBRE // Des del passat dissabte, 10 d’abril, el nucli de Riumar està connectat amb una nova línia de bus amb Deltebre i Tortosa en cap de setmana. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha ampliat la línia de bus L1602 que unix Tortosa, l’Aldea, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja de manera que oferirà el servei tots els caps de setmana de l’any, una connexió que fins ara només s’oferia els mesos d’estiu. Esta ampliació del servei als dissabtes i diumenges de tot l’any també beneficiarà especialment el nucli turístic de Riumar, ja que el recorregut de la línia s’allargarà fins a la urbanització.

 

REIVINDICACIÓ HISTÒRICA

La connexió amb transport públic durant tot l’any era una reivindicació històrica del veïnat i també del sector turístic de Riumar. Actualment unes 700 famílies hi viuen de manera estable tot l’any i fins ara no disposaven de connexió de transport públic fora de l’època estival. “Estem molt contents que puguem disposar del servei almenys durant dos dies a la setmana”, explica Isabel Ortega, una de les veïnes de la urbanització que va engegar una recollida de signatures per a aconseguir este servei. “És una reivindicació des de fa molts anys, ja que som moltes les famílies que vivim aquí i hi ha gent de totes les edats”, explica Juan Miguel Bellaubí, president de l’Associació de Veïns de Riumar.

A partir d’ara i durant tots els caps de setmana de l’any hi haurà dos expedicions d’anada i dos de tornada, que afavoriran la mobilitat de residents i també de visitants. “No tenia sentit que Riumar, un dels principals punts d’atracció turística, no tingués connexió amb transport públic en cap de setmana”, va dir l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el darrer ple municipal en el qual va avançar la posada en marxa d’este nou servei de bus, que va assegurar que ha estat una realitat per les gestions fetes per l’Ajuntament de Deltebre.

Més enllà del servei en cap de setmana, segons ha informat el departament de Territori, este servei es prestarà també diàriament els mesos de juliol i agost i durant els dies de la Setmana Santa, tal com ja s’estava fent.

Les parades del bus de la línia L1602 estaran ubicades en diferents indrets del nucli de Riumar: al Consell de Riumar, al Passeig Marítim, al Centre Comercial, al carrer Polla d’Aigua i al Càmping l’Aube.

Segons destaca el Govern, “totes les expedicions permeten fer correspondència amb altres serveis a l’estació d’autobusos de Tortosa i a l’intercanviador de l’Aldea que enllacen amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Saragossa o Vinaròs, la qual cosa configura una oferta que permet desplaçaments de cap de setmana d’anada i tornada del Delta a aquests orígens”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 21

Últimes notícies