HomeSense categoriaS’inicien les inscripcions per als graus de Formació Professional Dual en el...

S’inicien les inscripcions per als graus de Formació Professional Dual en el sector de l’aigua

TERRES DE L’EBRE // L’Escola de l’Aigua, institució educativa creada per Agbar, ha llançat el portal web www.fpdualaigua.info coincidint amb l’inici del període d’inscripció per als graus mitjà i superior de Formació Professional Dual en el sector de l’aigua, en els quals participen i aporten la seua experiència experts de les empreses Aigües de Barcelona i SOREA.

Les inscripcions del grau mitjà en xarxes i estacions de tractament d’aigües duraran fins al 9 de juny; i, per al grau superior en gestió de l’aigua, el període és del 10 al 17 de juny.

Actualment, s’imparteixen programes duals del sector de l’aigua en dos centres públics de Catalunya, l’Institut Pere Martell de Tarragona i l’Escola Municipal del Treball de Granollers, i per al curs 2020-21, se sumarà l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat. El volum d’alumnes en els cicles formatius supera els 150 cada curs.

Exemple de col·laboració publicoprivada

L’èxit del model es basa en la col·laboració publicoprivada entre institucions i centres educatius per unir l’ocupació, el talent i la productivitat.

AGBAR és el referent de l’FP Dual en el sector de l’aigua i promou, a través de l’Escola de l’Aigua, aquesta modalitat formativa des de fa vuit anys en col·laboració amb instituts públics, ajuntaments i comunitats autònomes. Les empreses Sorea i Aigües de Barcelona participen directament en el disseny i la implementació dels cicles formatius en aquests tres instituts públics de Catalunya.

 

El sector de l’aigua obre nous horitzons d’ocupabilitat

La tecnificació i innovació del sector de l’aigua permet generar llocs de treball de qualitat. Per això, és vital que la formació estiga adaptada a les necessitats de les empreses i la Formació Professional Dual està precisament dissenyada per aconseguir aquest objectiu. En aquest sentit, el grau mitjà compta amb una ocupabilitat al voltant del 80% dels estudiants que finalitzen el cicle formatiu. Amb el cicle superior, s’afegeixen a més alumnes que opten per continuar la seva formació acadèmica.

L’FP Dual combina les classes a l’aula amb l’aprenentatge a l’empresa. L’Escola de l’Aigua assessora i forma al professorat i tutors d’empresa, coordina l’equipament de les aules-taller i organitza visites formatives en instal·lacions o jornades temàtiques per a alumnes.

 

Un model que funciona 

“Formar en l’excel·lència, facilitar l’accés a un lloc de treball de qualitat i explicar el món de l’aigua als més joves són els objectius de l’Escola de l’Aigua, una institució educativa pionera amb la qual AGBAR mostra el seu compromís amb la transmissió de coneixement i contribueix a impulsar una nova economia circular”, assenyala Lluc Pejó, director de l’Escola de l’Aigua.

Aquest enfocament repercuteix, tal com comenta Pejó, en el foment de l’ocupació de qualitat: “Un professional amb una base formativa solvent té major capacitat d’aportació de valor en el seu lloc de treball, tant a curt termini pel qual ha après, com a mitjà termini per la seua major capacitat d’aprendre”.

Al mateix temps, és una aposta per la productivitat de les empreses i la competitivitat dels sectors econòmics, perquè disposar de formacions més especialitzades suposa l’entrenament de tècniques específiques i el domini de les eines ajustades a la realitat laboral present, facilitant l’eficiència i millora contínua dels serveis. “I també és una excel·lent oportunitat de col·laboració publicoprivada per a l’aportació de valor social en l’àmbit formatiu”, conclou el director de l’Escola de l’Aigua. Hi col·laboren 13 empreses d’Agbar: Sorea i les seues filials, Aigües de Barcelona, Ematsa, Comaigua i Aquambiente.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 30

Últimes notícies