HomeMedi AmbientS'instal·len 77 lluminàries LED amb sistema fotovoltaic a la Via Verda entre...

S’instal·len 77 lluminàries LED amb sistema fotovoltaic a la Via Verda entre Tortosa i Roquetes

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el vicepresident i diputat delegat del Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació, Enric Adell, han inaugurat les obres d’adequació del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán al tram comprés entre el pont de l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes. Una adequació que ha consistit en la instal·lació d’enllumenat amb sistema fotovoltaic, l’ampliació de la via i la plantació d’arbrat. A l’acte d’inauguració també hi han assistit el conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí; l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

“El tram de la Via Verda de la Val de Zafán comprès entre Tortosa i Roquetes és el més concorregut i amb l’actuació encara ho serà més perquè la instal·lació de l’enllumenat ens permet millorar la connexió entre els dos municipis també quan és fosc, i potenciem la mobilitat sostenible”, ha manifestat Faura. Concretament, s’han instal·lat 77 lluminàries del tipus LED amb sistema fotovoltaic, unes columnes de gran radi de 5 metres d’alçada. Hi ha un fanal cada 25 metres.

A més, la instal·lació de l’enllumenat permet millorar la seguretat dels usuaris i el Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha constatat un increment de circulació en este tram durant la nit. “Durant el mes de juny s’han incrementat un 47% els usuaris entre les deu de la nit i les sis del matí, amb esta obra afavorim que la població local opte pels desplaçaments a peu o en bicicleta, així com les pràctiques esportives saludables”, ha assenyalat el conseller comarcal de Turisme.

En total, s’han registrat 1.868 usuaris al comptador situat entre Tortosa i Roquetes durant l’horari nocturn el mes de juny, amb una mitjana diària de 62 persones, mentre que el total d’usuaris registrats va ser de 22.457 persones. Pel que fa a la jornada de màxim comptatge en horari nocturn va ser el 23 de juny.

Els treballs d’adequació d’este tram del Camí Natural de la Via Verda, que té una longitud de dos quilòmetres, també han consistit en la renovació del paviment i l’ampliació de la via, de 3 metres a 4,1 metres, al tram comprès entre el pont de la C-12 i la bifurcació que condueix cap al Raval de Crist.

Quant al cost d’esta actuació ha estat de 127.215 euros, 84.865 dels quals corresponen a l’obra de l’enllumenat i 42.350 euros corresponen a la part d’obra civil. Unes obres de millora del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán que ha estat subvencionada per la Diputació de Tarragona a través del conveni únic signat amb el Consell Comarcal del Baix Ebre. En este sentit, el diputat delegat del SAM ha destacat la col·laboració de la Diputació de Tarragona amb els ajuntaments i consells comarcals del Camp i l’Ebre. “Estem satisfets per este treball que fem des de la Diputació de la mà dels ajuntaments i consells comarcals, en este cas per potenciar la mobilitat sostenible”, ha dit Adell.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat positivament la millora de la Via Verda de la Val de Zafán i ha recordat l’actuació que es va dur a terme el 2013 a l’antic pont del ferrocarril per connectar la Via Verda amb Tortosa. Finalment, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha recordat que esta actuació havia estat reivindicada pel municipi, ja que molts veïns i veïnes de Roquetes utilitzen la via per desplaçar-se a Tortosa per motius laborals o d’oci i que ara amb l’enllumenat s’ha millorat la seguretat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 51

Últimes notícies