HomeInfraestructuresTerritori exigeix al Ministeri de Transport i Mobilitat que recupere el servei...

Territori exigeix al Ministeri de Transport i Mobilitat que recupere el servei d’Euromed a les Terres de l’Ebre

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha enviat una carta a la secretaria general de Transports i Mobilitat Maria José Rallo, per reclamar la recuperació de la parada dels serveis Euromed a l’estació Aldea-Amposta-Tortosa.

Gavín ha recordat a la secretaria que “el 18 de novembre de 2020 la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de Congrés dels Diputats, va aprovar una Proposició no de llei que instava al Govern espanyol a garantir en un termini màxim de tres mesos la parada a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa d’un mínim de quatre trens Euromed diaris en direcció Barcelona i quatre en direcció València i recuperar el servei que s’oferia l’any 2019”. “Malauradament això no s’ha complert” ha declarat el secretari de Territori i Mobilitat.

El secretari de Mobilitat afirma que resulta “incomprensible” que un tren que ja està operatiu no tinga parades per donar servei a les Terres de l’Ebre.

Gavín lamenta en la carta enviada al Ministeri el perjudici que suposa este fet en la mobilitat dels ciutadans de les Terres de l’Ebre que “veuen limitat el seu accés als serveis ferroviaris en un moment especialment difícil després de la recuperació dels efectes més greus provocats per la pandèmia de la Covid”. “La recuperació de l’activitat econòmica i de la mobilitat en este territori fan indispensable recuperar els serveis d’Euromed i, per això, demanem que es concrete el calendari per fer-ho”, ha dit el secretari del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

En este sentit, Gavin ha afegit que “la implantació de grans projectes industrials a la zona, com per exemple Florette o Kronospan, reforcen la de ja per si necessària millora de la connectivitat territorial”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies