HomeSocietatTorna el Gran Recapte d’Aliments en format mixt, combinant donacions físiques i...

Torna el Gran Recapte d’Aliments en format mixt, combinant donacions físiques i monetàries

Torna el Gran Recapte d’Aliments, una de les fites solidàries més importants que se celebren al territori i que arriba a la 14a edició. Serà en format mixt i es simultaniejaran les donacions físiques d’aliments amb donacions monetàries (que posteriorment es convertiran en aliments). Cadascuna de les cadenes de distribució ha estat qui ha optat per un o altre format. La recollida física d’aliments tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre mentre l’opció de poder dur a terme donatius econòmics s’allargarà fins el 6 de desembre.

El portaveu del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, l’ha definit com “una campanya solidària cabdal per a poder garantir una distribució regular i sostinguda en el temps de productes bàsics”. Ologaray ha recordat que per poder dur a terme aquesta recollida es necessiten voluntaris i ha fet una crida a tothom qui s’hi vulgui sumar. Les inscripcions es poden dur a terme a través del web www.granrecapte.com i en el cas de Tortosa també trucant al 977 44 44 44.

El portaveu ha posat de relleu que “les entitats assistencials estan passant per un moment molt complicat, a causa de l’actual context d’inflació”. El preu dels aliments s’ha incrementat, de mitjana, un 14,4%, però la pujada de determinats aliments com l’oli de llavors s’enfila fins a un 67% i la llet i els ous vora un 20% (segons dades de l’INE). Així mateix, Ologaray ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar en la recollida d’aliments, bé sigui com a voluntari o fent alguna donació: “sembla ser que la pandèmia ja s’ha acabat, però encara perdura l’impacte social, en aquest moment de màxima necessitat, cal recuperar l’esperit solidari que vam tenir durant de la pandèmia”. Per la seua part, les entitats socials de les Terres de l’Ebre han demanat prioritzar les donacions físiques d’aliments en aquells supermercats on sigui possible.

A més de les principals cadenes de distribució d’aliments també es podrà col·laborar a la majoria de comerços de proximitat i mercats municipals, al web www.granrecapte.com i a través de Bizum amb el codi 33596. La darrera edició va recaptar 3,6 milions d’euros a Catalunya que van permetre als Bancs dels Aliments adquirir productes com oli, llet i conserves, però també aliments d’alt valor nutritiu com peix, carn i ous.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies