HomeSocietatTortosa acollirà aquest octubre la 5ena edició del GastroEbre

Tortosa acollirà aquest octubre la 5ena edició del GastroEbre

Un any més, i ja van cinc, torna GastroEbre i ho fa amb una nova edició professional dedicada a la cuina dolça, la pastisseria i les postres. L’esdeveniment de caràcter itinerant se celebra aquest any a la ciutat de Tortosa (Baix Ebre) els dies 23, 24 i 25 d’octubre. Prop d’una vintena de professionals passaran pel Pavelló Firal de Remolins per oferir sessions magistrals i showcookings, que també s’emetran en directe via streaming pel canal de Gastroevents.

L’esdeveniment pretén convertir Tortosa en un gran aparador de tot el potencial gastronòmic i culinari del territori, perquè els productes i els seus protagonistes, tant petits productors d’oli, mel, cítrics, vi, arròs, així com xefs i restauradors, es trobaran durant aquests dies a la ciutat del Baix Ebre per a compartir experiències, coneixements i inquietuds.

Grans figures de la cuina dolça

Aquesta segona edició dedicada a la pastisseria i els dolços reafirma l’èxit que va tenir l’edició del 2021, en la que es va inaugurar aquesta temàtica. Una edició que comptarà amb figures rellevants de la cuina dolça com ara els pastissers Oriol Balaguer (Relais Desserts International), Olivier Bajard (Escola Internacional de Pastisseria, Perpinyà), Miquel Guarro (Escola Hofmann), i Gessamí Caramés (Meleta de Romer, L’Ametlla de Mar); els xefs Fran López (Villa Retiro i Xerta Restaurant*), Robert Garrigosa (Le Meridien*****, Barcelona) i les germanes Martina, Clara i Carlota Puigvert (Les Cols**, Olot); entre d’altres.

GastroEbre, a més a més, és un esdeveniment que vol donar visibilitat a cuiners i cuineres del territori, professionals de gran qualitat i contrastada trajectòria. Així, en aquesta edició, oferiran sessions magistrals, el mestre pastisser Valero Munté i Ivan Prats de Dolços Alemany (Amposta); la pastisseraMariona Rodà (Catalonia Ambassador EYCA 2019); el gelater Jordi Guillem (Real Ice, El Vendrell); el xef Pep Moreno (Restaurant Deliranto*, Salou); Sergi Vallés, xef executiu d’Hotansa (Andorra); Íngrid Serra(I+Desert, Barcelona); i Joan Estellé, professor del cicle de Cuina i Pastisseria de l’Escola d’Hostaleria Institut Dertosa, Tortosa).

Cinc edicions consolidats a les Terres de l’Ebre

GastroEbre, que es va celebrar per primera vegada l’any 2018 a Horta de Sant Joan amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, arriba aquest 2022 com un esdeveniment consolidat, convertit ja en una cita imprescindible del calendari professional gastronòmic.

Per segon any consecutiu, l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina -tantes vegades anònima- que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants. I no oblidem, que pràcticament sempre, ells i elles són els responsables que els comensals surtin dels seus restaurants amb un bon gust a la boca, gràcies als seus plats de cuina dolça”, en paraules dels organitzadors.

De fet, aquesta temàtica fa de GastroEbre un esdeveniment únic, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat, fet que el converteix en un referent únic a escala professional.Per a més, aquestes jornades estan concebudes com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de les Terres de l’Ebre, i han de servir per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors (gran i petits), elaboradors i xefs, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic d’aquestes contrades.

El sopar de les estrelles, un sopar de gala per a tothom

I malgrat que les jornades de GastroEbre tenen un clar perfil professional, el dilluns al vespre se celebra en el marc del certamen, el típic sopar de gala obert a tothom. El denominat Sopar de les Estrelles és, com cada edició, un àpat únic i irrepetible que comptarà amb plats dissenyats i elaborats per xefs amb estrella Michelin. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Rafel Múria (Quatre Molins*), Fran López (Villa Retiro*, Xerta Restaurant), Pep Moreno (Deliranto*), i els joves cuiners i cuineres de L’Escola d’Hostaleria de l’Institut Dertosa (Tortosa).

El sopar, que es ‘maridarà’ amb vins de la DO Terra Alta, aigües i cerveses Estrella DAMM, pa del Forn Carlos Ripollés i cafè CREO, se celebrarà al Parador de Tortosa dilluns a les 21h., i pròximament es podran fer les reserves a través del web de Gastroevents.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 79

Últimes notícies