HomeSense categoriaTortosa comença a repartir les targetes moneder per adquirir aliments als escolars...

Tortosa comença a repartir les targetes moneder per adquirir aliments als escolars amb beca menjador

Des de dilluns a la tarda, agents de la Policia Local de Tortosa visiten els domicilis de les famílies amb menors que tenen concedida una beca menjador. Els agents els lliuren en mà les targetes moneder amb les quals podran anar a algun establiment d’alimentació per comprar menjar durant els dies que s’allargue la quarantena. Les targetes, impulsades pel govern de la Generalitat, seran recarregades automàticament amb l’import corresponent a cada tipus de beca. 

En total, a Tortosa hi ha 649 escolars beneficiaris d’alguna beca menjador. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat que el procés “és una mica costós, perquè cal anar casa per casa d’aquestes famílies”. Per això ha demanat la màxima col·laboració d’aquelles persones que les han de rebre per facilitar-ne el lliurament. “Esperem poder acabar de repartir-les totes de la manera més immediata possible”, ha afegit. 

D’altra banda, Roigé ha recordat que els serveis socials de l’Ajuntament han reforçat la seua tasca per assistir les persones i famílies d’entorns més vulnerables. En aquest sentit, ha fet una nova crida perquè les persones que no poden sortir de casa, perquè formen part dels col·lectius de més risc, es puguen posar en contacte amb els serveis municipals per fer-los arribar la necessitat d’assistència. Per fer-ho, s’ha habilitat el telèfon 672 357 247 per recollir les peticions, que se suma al telèfon dels serveis socials (977 58 58 10). 

Aquest servei es fa en coordinació amb Creu Roja Tortosa, que també està actuant per assistir les persones necessitades. A més, també compta amb la col·laboració d’establiments d’alimentació i farmàcies, que donen a conèixer aquesta possible prestació d’ajuda a les persones grans que acudeixen soles a comprar. 

Actualment, l’Ajuntament ja ha recollit 12 peticions d’ajuda de gent que no pot sortir de casa, així com 52 persones que s’ofereixen per col·laborar com a voluntàries. L’alcaldessa de Tortosa els ha mostrat l’agraïment per la seua col·laboració. 

Durant la compareixença de premsa posterior a la reunió diària de la comissió de seguiment del Covid19 a Tortosa, l’alcaldessa ha recordat que els dos centres sanitaris de titularitat municipal estan a disposició de la Regió Sanitària per allotjar els serveis que s’hi puguen derivar de l’hospital Verge de la Cinta. A més, segueix la prohibició de visites de familiars a les persones ingressades a l’hospital de la Santa Creu de Jesús, ja que constitueixen un col·lectiu molt vulnerable. 

Meritxell Roigé també ha recordat que des dels equipaments municipals se segueixen proposant activitats de lleure a la ciutadania, com les que cada dia penja a les xarxes socials el Complex Esportiu WIN perquè tothom puga mantindre l’activitat física. D’altra banda, ha avançat la iniciativa que durà a terme la banda municipal de música de Tortosa i l’escola de música, i per a la qual demanen la col·laboració de tots els músics de la ciutat: la proposta, batejada com a Omplim els Balcons d’Alegria, té com a objectiu interpretar l”Himne a l’Alegria’, de Beethoven. L’acció tindrà lloc el divendres 27 de març, a les 18 h. La partitura de la peça es pot descarregar de la web www.escolamunicipaldemusicadetortosa.cat

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies