HomeSocietatTortosa inicia la fase de votació dels pressupostos participatius, amb una llista...

Tortosa inicia la fase de votació dels pressupostos participatius, amb una llista de 65 propostes

Els pressupostos participatius de Tortosa d’este 2021 emprenen la fase definitiva amb l’inici de la fase de votació. Des del dilluns 25 d’octubre i fins a la nit del 14 de novembre, totes les persones que a 31 de desembre del 2020 tinguessen 16 anys o més i que en aquell moment constessen empadronades a Tortosa poden triar entre les diverses propostes que han quedat validades.

La xifra de propostes a votació se situa en 65, després que els serveis tècnics municipals hagen fet la validació tècnica i econòmica de les 247 accions rebudes per part de la ciutadania. Les que no han passat el tall corresponen, majoritàriament, a accions que ja estaven presentades per alguna altra persona (52 propostes repetides), però també hi ha altres motius d’exclusió, com ara que algunes accions no es poden considerar com a inversions (29), el cost que representaria excedeix del màxim previst (25), no es poden executar tècnicament o calen estudis previs per a fer-los possibles (17) o afecta espais i béns que no són de competència municipal (12), entre altres motius.

La majoria de les accions que passen a la fase de votació corresponen al nucli urbà de Tortosa (54), mentre que vuit són al terme de Vinallop i tres, al dels Reguers. La resta de pobles de Tortosa, en estar constituïts com a Entitats Municipals Descentralitzades, disposen dels seus mecanismes de decisió pel que fa a les inversions.

Totes les propostes a votació s’agrupen en diferents temàtiques, com ara accessibilitat, camins, carrers i pavimentacions, enllumenat, equipaments públics, esports, patrimoni, sostenibilitat o jocs, entre d’altres. Per votar cal identificar-se amb el DNI o algun altre document acreditatiu (idCAT mòbil, clave Pin…) i amb un correu electrònic on l’usuari rebrà una clau que haurà de fer servir quan omple el formulari.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han fet una crida a la ciutadania perquè participen en la decisió de quines d’estes accions volen que es duguen a terme amb el següent pressupost municipal. Els pressupostos participatius de Tortosa destinen 200.000 euros a les accions triades per la ciutadania, dels quals 170.000 corresponen al nucli urbà de Tortosa, i 15.000 euros tant a Vinallop com als Reguers.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 32

Últimes notícies

-->