HomeSense categoriaTortosa manté per al 4 i 5 de juny la recollida d’aliments...

Tortosa manté per al 4 i 5 de juny la recollida d’aliments de primavera

TORTOSA // Un any més, Tortosa preveu fer una nova recollida d’aliments de primavera. Serà els dies 4 i 5 de juny, malgrat que es durà a terme de manera diferent per la situació sanitària encara vigent.

El divendres 4 hi haurà situades a les entrades del mercat i supermercats de la ciutat caixes on poder dipositar les donacions de manera individual. Dissabte 5 ja hi haurà presència de voluntariat als accessos dels supermercats per donar a conèixer la recollida i animar la ciutadania a col·laborar-hi. 

Les entitats organitzadores de la recollida, l’Ajuntament de Tortosa, Creu Roja, Càritas i l’Arxiconfraria de la Cinta, a més del Banc dels Aliments, han donat a conèixer els detalls aquest matí. Segons ha remarcat el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, els canvis en l’organització volen afavorir la presència del voluntariat necessari, ja que es redueix el nombre que caldrà: “som conscients que moltes persones voluntàries d’altres edicions són d’edat avançada i potser encara no han rebut la vacuna. Per això ens adrecem més a un perfil més jove i també limitem la presència física a un sol dia, per tal de poder fer la mateixa logística amb un nombre menor de persones”, ha dit. En aquest sentit, tampoc es facilitaran les bosses reutilitzables com es feia en altres edicions, sinó que s’entregarà un futlletó amb els productes preferents de la campanya.

La tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social, Mònica Ripoll, ha posat en relleu la tasca que desenvolupen les entitats assistencials en moments com l’actual, en el qual la Covid-19 ha agreujat la situació d’algunes famílies. Així mateix, ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar en la recollida d’aliments, bé siga com a voluntari o fent alguna donació: “Tortosa hem demostrat en totes les ocasions que som una ciutat solidària, i ara tenim l’oportunitat de tornar-ho a fer”, ha explicat.

Les persones que vulguen participar com a voluntariat s’han d’inscriure al telèfon 977 44 44 44, de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

La recollida s’adreça especialment a quatre tipus de productes: les conserves de peix, els llegums cuites, el caldo i l’alimentació infantil (preferentment farinetes). La resta d’aliments de primera necessitat que eren objectiu en anteriors edicions (llet, oli, pasta, arròs…) estan coberts gràcies a les aportacions extraordinàries d’administracions com l’Ajuntament de Tortosa o la Diputació de Tarragona, que han doblat els recursos destinats a les entitats assistencials per fer front a les conseqüències de la Covid-19.

Ologaray també ha fet una aposta per dignificar la pobresa: “hem de seguir apostant per integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d’exclusió”. “Si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure”, ha conclòs.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 82

Últimes notícies