HomeEducacióTortosa oferirà a partir de setembre tres nous cicles formatius vinculats al...

Tortosa oferirà a partir de setembre tres nous cicles formatius vinculats al món de l’esport

Tortosa ampliarà a partir de setembre l’oferta de cicles formatius d’FP amb tres formacions professionals vinculades als esports. Se tracta d’un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure, un cicle formatiu de grau superior (CFGS) de Condicionament Físic i un de grau mitjà i superior d’Entrenador de Futbol (nivell 1, 2 i 3).

Estes formacions, amb una durada de dos anys, les impartirà l’Institut Esportiu Tortosa, un centre de formació privat de nova creació que compta amb l’acreditació del Departament d’Educació de la Generalitat i que ha impulsat Miquel Vidal, exdirector de l’Ebre Escola Esportiva.

L’Institut Esportiu Tortosa signarà un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa per a l’ús de les instal·lacions esportives municipals on s’impartiran algunes de les assignatures. El centre formatiu, segons que ha explicat Miquel Vidal, també ha establert convenis de col·laboració amb l’empresa Equitor, on s’impartirà una assignatura d’equitació, i amb Les Roques Natura, una empresa amb seu a Arnes especialitzada en barranquisme, escalada i altres activitats de muntanya.

Cada cicle formatiu oferirà un total de 30 places, a excepció del d’entrenador de futbol que en seran només 20. Vidal se mostra optimista i confia que es cobriran totes les places perquè hi ha molta demanda per a cursar estos estudis, que actualment a les Terres de l’Ebre només s’impartixen a l’Institut de Tecnificació d’Amposta. “Molta gent que se queda fora li toca marxar a Tarragona, Castelló o Barcelona perquè aquí no hi ha més oferta”, explica Vidal.

Les inscripcions ja estan obertes i les classes s’iniciaran el 16 de setembre, a excepció de les d’Entrenador de Futbol (nivell 1) que començaran a l’octubre perquè l’alumnat aspirant haurà de superar prèviament unes proves de capacitat física. “Per cursar el nivell 1 d’Entrenador de Futbol has de superar una prova física, que és un circuit d’agilitat, de pilota, una carrera contínua, una prova molt simple i senzilla que si no la superes no pots fer el curs”, diu Vidal.

El CFGM de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure té una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics. Estos estudis postobligatoris capaciten per a organitzar itineraris i guiar grups per entorns naturals de muntanya baixa i mitjana, terreny nevat de tipus nòrdic, cavitats de dificultat baixa, barrancs de risc baix i instal·lacions d’oci i aventura. Per a poder accedir-hi s’ha de tindre com a mínim el títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Cartera d’estudis

El CFGS de Condicionament Físic també té una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos. Estos estudis capaciten l’alumnat per a elaborar, coordinar, desenvolupar i avaluar programes de condicionament físics per a tot tipus d’usuaris i en diferents espais de pràctica. Els estudis que es requerixen per a cursar esta formació és batxillerat. El CFGM d’Entrenador de Futbol té dos nivells. L’alumnat que supera el primer obté un certificat que permet accedir al món laboral com a entrenador de futbol en categories infantils i en categories inferiors d’adults. Les persones que superen el segon nivell obtenen un títol de tècnic d’esport que els permet fer faenes relacionades amb l’entrenament de futbolistes i equips.

L’Institut Esportiu Tortosa també inclou en la seua cartera d’estudis el CFGS d’Entrenador de Futbol (nivell 3) que permet obtindre el títol de tècnic superior amb el qual se pot exercir d’entrenador d’alta competició o director d’escoles de futbol.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 24

Últimes notícies