HomeSense categoriaTortosa participa en el programa europeu ‘Bridges’ de foment de la convivència

Tortosa participa en el programa europeu ‘Bridges’ de foment de la convivència

La ciutat de Tortosa participarà este any 2020 en el programa europeu Bridges que treballa per fomentar comunitats inclusives a Europa a través del foment del diàleg i la interculturalitat. Tortosa, amb un 17% de població immigrada, de manera conjunta amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), s’ha convertit en la representació catalana d’este programa europeu en el qual hi participen diferents entitats d’Àustria, Croàcia, Grècia o Itàlia.

En el marc d’este programa, i durant els 9 mesos que té de durada -entre gener i setembre-, Tortosa oferirà un ampli ventall d’activitats per treballar els propòsits de Bridges que són crear unes comunitats més inclusives a través de la interculturalitat, el mestissatge i la creació de vincles entre cultures, famílies i persones. En total s’organitzen 12 activitats centrades en tres eixos: el voluntariat, l’esport i la cultura.

En l’àmbit del voluntariat es treballaran quatre accions. Per una banda un taller mediambiental de plantes autòctones adreçat a centres educatius que es completarà amb una plantació davant de l’Institut Cristòfol despuig, i en la qual s’implicarà famíliesi infants del centres escolars de Tortosa. També hi haurà un Taller d’estudi d’invertebrats fluvials i accions de protecció mediambiental, pensat per a jóvens. Altres accions seran el foment del voluntariat per a la Festa del Renaixement, una activitat adreçada a jóvens majors de 16 anys i la implicaciód e voluntaris en la recollida solidària de material escolar que es fa cada inici de curs a Tortosa.

En l’àmbit de l’esport, el programa Bridges desenvoluparà quatre accions més. Un activitat de futbol a les escoles, ja que l’esport en equip és una de les millors vies d’inclusió social. La proposta passar per crear una activitat extraescolar de futbol sala a les escoles de Remolins i la Mercè. També s’impulsarà un curs de d’iniciació a Tècnic Esportiu a l’estiu per a majors de 16 anys, un taller d’escalada, per a jovens a partir de 12 anys, i finalment s’impulsarà l’acció jocs del món per posar en comú la manera de jugar de diferents cultures. Finalment les accions en l’àmbit de la cultura es faran tallers de percussió, de castellers, de rap i la pintura d’un mural.

Durant la presentació del programa, este dijous dia 16 de gener, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que la seua implantació a la ciutat s’adiu amb les accions que des del municipi es venen duent a terme en relació a la interculturalitat, i a més suposa continuar el llegat que va deixar l’estiu passat els World Sports Games, per un treball per la inclusió. De la seua banda, el president de la UCEC, Jaume Domingo, va incidir en què el treball previ que Tortosa fa en este àmbit afavorix la implantació del programa i que garantix que els resultats tindran continuïtat, una vegada finalitze.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies