HomeSense categoriaUn any perdut a Tortosa

Un any perdut a Tortosa

OPINIÓ // L’actual mandat municipal ha complert ja el seu primer any de trajectòria, durament marcat per l’emergència sanitària de la Covid-19 i els seus efectes devastadors en les dinàmiques municipals i en l’economia local i general. Una perspectiva que ha portat moltes administracions, locals i superiors, a posar seny i responsabilitat i buscar consensos i unir esforços amb tots els agents polítics, socials i econòmics. 

A Tortosa, però, la realitat és molt diferent. Ens hem trobat amb un govern municipal que ha decidit renunciar a qualsevol entesa amb l’oposició per seguir aprofundint amb la seua política d’opacitat i manca de transparència. Una política d’atrinxerament que ens ha deixat episodis lamentables, com el de l’estirada d’orelles de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) per haver ocultat informació de caràcter públic a un periodista; o el de negar al ple que les obres de la plaça de la Catedral estaven aturades, només per haver de reconèixer l’evidència 10 dies després. O el de negar-se rotundament a deixar participar els grups de l’oposició en la comissió de seguiment creada amb els agents socioeconòmics per fer seguiment de l’aplicació de mesures per fer front a la crisi del coronavirus.

I és que, a banda del desastre del coronavirus, en aquest primer any de mandat hem patit també un altre desastre: el de les grans obres fallides. Ja en teníem experiència, a la ciutat. Vam patir els nyaps de la nova piscina i de la reforma del pont de l’Estat, i ara el govern postconvergent torna a enganxar-se els dits -o millor dit, ens ha enganxat els dits a tots els tortosins i tortosines- amb la urbanització de la plaça de la Catedral. Si l’actual govern municipal sociovergent actués de forma democràtica, ara podríem posar entre tots blanc sobre negre al voltant d’aquest nyap urbanístic i proposar sortides entre tots. Es podria fer perquè s’hauria donat compliment a una moció de Movem Tortosa que va ser aprovada en el ple i que reclamava la creació d’una comissió municipal on tots els grups municipals acordessin la gestió de les obres locals amb un pressupost de contracta de més de mig milió d’euros. Però, lamentablement, estem en un ajuntament on Junts i el PSC, que governen en minoria, no tenen cap vergonya a l’hora d’ignorar les mocions de l’oposició que s’aproven al ple.

Que a Tortosa la voluntat democràtica dels postconvergents és voluble i feble és una cosa que no ens ha de venir de nou. Però sí que ens ha sobtat del PSC, que ens ha portat una de les grans decepcions del primer any de mandat. Trist és el paper que estan fent els socialistes de Tortosa, que a canvi d’un sou sucós, poltrona i poder per al seu portaveu, Enric Roig, s’han desdit de totes les promeses i exigències de canvi i bon govern que havien pregonat en els mandats anteriors.

Malgrat aquest escenari, profundament decebedor, malgrat aquest any perdut i malgrat el que voldrien els que es pensen que la política municipal del segle XXI s’ha de dirigir amb els mètodes caciquils del segle XIX, Movem Tortosa no ens rendirem i seguirem treballant per construir una ciutat millor, amb propostes que busquen l’interès real de la ciutadania i aborden les problemàtiques del dia a dia dels tortosins i les tortosines. Ja sigui reclamant, per exemple, solucions urgents per a l’estat lamentable dels camins municipals o instant a recuperar en diumenges el servei de l’autobús interurbà Tortosa-Jesús-Roquetes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 9

Últimes notícies