HomeSocietatUna cadena humana reivindicarà el dragatge de la Badia del Fangar i...

Una cadena humana reivindicarà el dragatge de la Badia del Fangar i la gestió de sorres al Delta

Este pròxim diumenge dia 26 de setembre el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (Molde) ha convocat un acte reivindicatiu a la Punta del Fangar.

Hi ha previst realitzar una cadena humana que travessarà la badia i unirà la platja del Goleró amb la península del Fangar. L’objectiu és reclamar el dragatge de la badia i una gestió activa de les arenes del Delta.

La Punta del Fangar és una de les zones del Delta que es troba en creixement i s’hi dipositen moltes de les sorres que s’erosionen a l’hemidelta nord. Els productors de mol·lusc, que també col·laboren en l’acció de diumenge fa temps que demanen que es faça un dragatge de la bocana, ja que el tancament de la Punta del Fangar dificulta la renovació d’aigua de la badia i genera molts problemes a la producció aqüícola de la zona.

“El dragatge de la bocana del Fangar ha de ser imminent, el que no volem és que la badia s’acabe convertint en una bassa perquè suposarà acabar amb l’activitat humana que hi ha a la zona”, ha explicat Carme Franch, membre de Molde.

És per això que reclamen, tal com ha fet ja la Taula de Consens, una gestió activa de les sorres del Delta per a redistribuir la sorra que s’acumula en determinats punts i traslladar-la fins a les zones en
regressió.

Més enllà d’esta reclamació puntual, Franch insistix que l’acció té la voluntat de “visibilitzar” la situació de vulnerabilitat i de fragilitat en què es troba el Delta: “al Delta som molta la gent que volem continuar vivint-hi i que puguen continuar les activitats productives que s’hi realitzen”.

Per tot això ha fet una crida a la participació en l’acció organitzada diumenge: “des del sofà i posant m’agrada a les publicacions de les xarxes socials no salvarem el Delta”. A més, ha estat molt crítica amb la “inacció” de l’Estat i la Generalitat. “El Delta no se salvarà per l’acció política perquè hi ha falta de voluntat política per a solucionar el problema. Una vegada més la gent del Delta ens toca sortir al carrer, reivindicar-nos i fer-nos valdre per tal que puguem continuar vivint aquí . No volem ser refugiats climàtics”.

 

Una cadena humana

L’acció reivindicativa tindrà lloc diumenge a partir de les 11.00 i el punt de trobada s’ha establert a la zona del Goleró de l’Ampolla. Des d’este punt, diverses embarcacions traslladaran una part dels participants fins a la punta del Fangar per a formar el primer extrem de la cadena. La zona central navegable es cobrirà amb diferents embarcacions i la cadena acabarà amb la col·laboració de la resta de participants fins a l’extrem del Goleró.

Molde demana a tothom que vulga participar que realitze inscripció prèvia a través del correu electrònic sommolde@gmail.com.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies