HomeSense categoriaUna norantena de vídeos opten als premis Mayor Zaragoza de sensibilitat ambiental

Una norantena de vídeos opten als premis Mayor Zaragoza de sensibilitat ambiental

TERRES DE L’EBRE // Els premis Federico Mayor Zaragoza arriben a la seua 14a edició, este any amb el lema recurrent Salvem el planeta!, actuem ara, demà pot ser massa tard, un concurs de creació de vídeos inèdits provinents de centres educatius i que organitza l’associació Amics i Amigues de la UNESCO Tortosa, ara juntament amb la URV. 

El seu objectiu és sensibilitzar dels problemes mediambientals que amenacen el planeta, incentivar el compromís dels jóvens en este sentit.

La temàtica d’este any és la sostenibilitat i el consum responsable i els vídeos han de girar entorn de tres temes: els objectius de desenvolupament sostenible, els valors energètics promoguts per la Carta de la Terra i el coneixement de la biodiversitat de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

“Pensàvem que no tindríem molta participació degut a la situació actual, però ha sigut una sorpresa molt satisfactòria perquè hem rebut 88 vídeos”, va anunciar Consol Sagrerà, presidenta de l’Associació Amics i Amigues de la UNESCO Tortosa. D’estos 88 vídeos, 48 pertanyen a la demarcació de les Terres de l’Ebre, i els altres arriben de tota Catalunya i de la resta del territori espanyol. S’han rebut set vídeos de tres escoles de Nicaragua.

No s’ha rebut cap vídeo procedent de graus universitaris. Jordi Sardà, director del campus Terres de l’Ebre de la URV ha explicat que el motiu hauria estat la davallada del nombre de classes universitàries presencials. Sardà destaca, però, que “este any s’ha augmentat la qualitat dels vídeos, s’han presentat idees molt innovadores i trencadores.” 

L’expresident de la UNESCO Federico Mayor no podrà entregar personalment els premis, però farà una conferència telemàtica i rebrà de la URV la medalla de plata de la Universitat. La dotació del premi vindrà repartida amb cinc primers premis de 400 €, cinc segons premis de 250 € i cinc tercers premis de 150 €. A més a més, es donaran cinc accèssits.

L’acte de lliurament serà el dissabte 22 de maig a les 12 h i Canal Terres de l’Ebre ho retransmetrà en directe a través de https://ebredigital.cat/en-directe

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 21

Últimes notícies