HomeSocietatUna vintena de jóvens participen en un camp de treball per recuperar...

Una vintena de jóvens participen en un camp de treball per recuperar les trinxeres del Calvari, a Ascó

Un grup de 24 jóvens vinguts d’arreu del país participen, des del passat dia 9 i fins este diumenge 23, en un nou camp de treball organitzat per la Generalitat per recuperar les trinxeres de l’ermita del Calvari, a Ascó.

Xiquets i xiquetes participen durant l’estada en la recuperació i el desbrossament de les trinxeres, i també participen en diferents activitats al voltant de la memòria democràtica.

La coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Laia Gómez, ha visitat el camp de treball i ha assegurat en declaracions a Video Ascó Televisió que “les activitats se centren en un aspecte tan important com la conscienciació al voltant de la memòria i el fet que uns fets tan tràgics com la Guerra Civil no tornen a succeir mai més”. Per la seua banda, la regidora de Joventut d’Ascó, Carolina Baiges, ha destacat que “el jovent ha donat molta vida al poble i ha participat en diferents activitats a la vegada que coneixent la realitat del municipi”.

A banda de l’excavació, que duen a terme cada matí entre les 8 hores i les 12 hores amb la supervisió d’un arqueòleg, el camp de treball inclou també algunes conferències al voltant de la memòria i també la projecció del documental La llibreta del doctor Gras.

D’altra banda, durant l’estada els jóvens també participen en activitats de lleure, com els jocs populars o la visita a les piscines municipals.

El director del camp de treball, Lluc Giné, destaca que “els participants estan fent una recerca tècnica, però també fan tasques d’intendència, cuina i manteniment per tal de desenvolupar una convivència i els permeta tindre una experiència compartida amb altres jóvens vinguts d’arreu de Catalunya amb qui no tenien tracte prèviament”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 13

Últimes notícies