HomeSocietatUP alerta que les pluges impediran collir tot el raïm a la...

UP alerta que les pluges impediran collir tot el raïm a la Terra Alta i reclama ajuts

Unió de Pagesos (UP) alerta que les persistents pluges dels últims dies a la Terra Alta estan dificultant l’accés a les finques i que es farà “gairebé inviable” acabar de veremar el raïm que queda als ceps. Les pèrdues que provocaran els ruixats d’aquesta setmana se sumen a les del greu temporal que la setmana passada va provocar danys desiguals en unes 2.500 hectàrees de vinya, ametllers i olivers a Caseres, Vilalba dels Arcs i sobretot a Batea.

Davant l’augment dels sinistres meteorològics, el sindicat demana que es revisin les assegurances perquè ofereixin millors cobertures. També reclama a Acció Climàtica i Alimentacióuna valoració urgent” dels danys de les darreres setmanes en els conreus de la comarca, especialment a la vinya.

El sindicat demana al Departament i al govern espanyol que estiguin “amatents” a l’evolució dels danys per si cal aplicar mesures que compensin les pèrdues de la pagesia i que es revisin “les fortes penalitzacions de les bonificacions” que s’apliquen segons el percentatge de superfície declarada com a sinistrada.

Amb la pluja persistent inclosa en els riscos excepcionals de les assegurances, Unió de Pagesos ha demanat a Agroseguro la totalitat de la collita perduda, que en alguns casos és tota la prevista, i insta els compradors de raïm i de vi que facin “un esforç de corresponsabilitat” a l’hora d’establir preus, “imprescindible per a la continuïtat i viabilitat del sector“. La davallada de producció es preveu important a la comarca però també a la resta de l’Estat i de la Unió Europea.

Al setembre, a través d’Unió d’Unions, el sindicat agrari també va demanar a l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA) que s’inclogués a les assegurances de la vinya les afectacions del míldiu a Catalunya o els cops de calor, i que augmentés el preu màxim assegurable de determinades varietats incloses a cada denominació d’origen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 32

Últimes notícies

-->