HomeEsportsVerdú agafa el testimoni de la Ràpita en l'organització de la Gala...

Verdú agafa el testimoni de la Ràpita en l’organització de la Gala del Joc Tradicional

El proper dissabte dia 16 de març es celebrarà al castell de la població urgellenca de Verdú, la segona Gala del Joc Tradicional organitzada per la federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals que farà un reconeixement a persones i entitats que han fet coses i estan fent coses interessants pel món del joc tradicional.

La Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals (FCJEDT) és una xarxa d’associacions que treballen per a la màxima difusió d’aquelles pràctiques lúdiques tradicionals. Jugadors i jugadores, infants, adults, gent gran, dones, homes tota persona ha jugat i moltes segueixen jugant tota la vida.

En una gala amb sorpreses en la qual es lliuraran els premis BALDUFA com a reconeixement a les següents categories:

  • ANIVERSARI: entitats que celebren dates rodones. Aquelles entitats que han mantingut i mantenen viu el joc tradicional en format associatiu.
  • UNA VIDA DEDICADA AL JOC: molts jocs ens han arribat gràcies a que en temps difícils algú els han mantingut vius o gràcies a que algunes persones han treballat per la seva recuperació i difusió.
  • AMICS DEL JOC TRADICIONAL: reconeixem a persones que tot i no estar vinculades a cap entitat ni modalitat de joc tradicional ha treballat i treballa per a la difusió i coneixement de les pràctiques lúdiques d’arrel.
  • ENTITATS AMIGUES: volem estrènyer lligams amb entitats que no són de la federació però que estan vinculades al món del joc i que ens serveixen d’exemple.
  • A TÍTOL PÒSTUM, volem reconèixer a aquelles persones que malauradament no estan entre nosaltres però que sense elles el joc tradicional no seria el que és actualment.

El programa d’activitats començarà divendres amb una mostra de jocs de Taula – Club de Jocs i una cata de vins de cellers de Verdú.

Per dissabte al Museu de Verdú hi haurà una xerrada-col·loqui a càrrec del politòleg David Nacher sobre el relleu generacional a les entitats associatives i posteriorment tindrà lloc l’assemblea de la Federació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies