HomePolíticaVÍDEO · Gaseni demana al govern del PSOE que no se’n desentengui...

VÍDEO · Gaseni demana al govern del PSOE que no se’n desentengui dels municipis afectats pel tancament de les nuclears

La moció defensada pel grup republicà demanava al govern espanyol que ENRESA dobli l’aportació fixa que fa als municipis nuclears i ajudar en la generació d’alternatives laborals i industrials abans del tancament de les centrals. PSOE, PP i VOX van votar en contra i no es va aprovar.

Jordi Gaseni va defensar al Senat, en nom del grup d’Esquerra Republicana, una moció que tenia per objectiu que el govern espanyol assumeixi les seves responsabilitats en l’àmbit nuclear, i col·labori en la creació d’alternatives laborals, econòmiques i industrials a les àrees afectades pel tancament de les centrals, mitjançant l’actualització de les aportacions que ENRESA destina als municipis, doblant la part de la quantitat fixa estipulada fins ara.

A més d’aquest instrument, el govern espanyol pot desenvolupar Plans de Transició Justa amb ajudes a les zones nuclears, o bé pot aportar recursos al Fons de Transició Nuclear Català, on la Generalitat ja s’ha avançat i està fent els seus deures” va manifestar.

Gaseni també va recordar que “és responsabilitat de l’Estat, que és qui té les competències en l’àmbit nuclear, no deixi les àrees nuclears abandonades i haurà de donar una resposta a les poblacions que hi vivim”.

Les quantitats de l’aportació fixa que fa ENRESA als municipis fa anys que ha quedat desfasada, per això demanem que s’actualitzi” va dir Jordi Gaseni.

El govern espanyol disposa del Fons per al finançament de les activitats del PGRR (Pla General de Residus Radioactius), gestionat per ENRESA, empresa pública responsable de la gestió dels residus radioactius que es generen, així com del desmantellament de les instal·lacions nuclears.

ENRESA determina l’assignació de fons amb destinació als municipis on estan situades instal·lacions, així com altres municipis de l’entorn definits com a afectats. Tots ells mantenen una gran dependència econòmica d’aquestes instal·lacions, i reben assignacions per al seu desenvolupament econòmic, que poden també ser destinats a projectes d’inversió que contribueixin a generar economies alternatives.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 28

Últimes notícies