HomeTurismeVÍDEO · Involucren 173 proveïdors locals per impulsar el turisme lent a...

VÍDEO · Involucren 173 proveïdors locals per impulsar el turisme lent a les Garrigues, l’Anoia i la Ribera d’Ebre

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha presentat els resultats de Med Pearls (Perles del Mediterrani), projecte europeu que han liderat i que ha consistit en identificar i posar en valor el turisme lent a les comarques de les Garrigues, l’Anoia i la Ribera d’Ebre. El projecte, que s’ha allargat quatre anys i ha comptat amb un pressupost de 670.000 euros, ha involucrat sis agències de viatges i un total de 173 proveïdors locals de tot Catalunya. La directora de l’ACT, Marta Domènech, ha explicat que això ha permès “estructurar l’oferta turística” en aquests punts i que el pròxim pas és poder oferir-la als visitants de Catalunya i de la resta de l’Estat, així com també d’altres indrets com els països nòrdics, els Estats Units i Canadà.

La finca Cuadrat Valley de l’Albagés (Garrigues) ha acollit l’acte de presentació dels resultats del projecte europeu Med Pearls. La iniciativa té per objectiu posicionar internacionalment la Mediterrània com una destinació de qualitat i excel·lència dins la modalitat de l’anomenat Slow Turism, és a dir aquell turisme sostenible, connectat amb el territori i integrat en el model local.

El projecte, cofinançat al 90% pel Programa de cooperació transfronterera de la conca Mediterrània ENI CBC Med 2014-2020, ha tingut una duració de 4 anys i l’ACT ha comptat amb un finançament de 670.000 euros, els quals s’han destinat al desenvolupament del projecte, en el que es destaca el suport a sis agències de viatges de l’Anoia, les Garrigues i la Ribera d’Ebre, zones de baixa densitat turística però amb un alt potencial. A banda de Catalunya, també han participat al projecte Egipte, Grècia, Jordània, Palestina i Itàlia.

En el cas de les Garrigues, el projecte ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal de les Garrigues. S’han creat 30 experiències turístiques del paquet turístic ‘Les Garrigues, The land of olive oil’, que han involucrat tres agències de viatges receptives (Traveltec, Lleida i tu i Buena ruta) i 75 proveïdors.

El projecte ha permès “estructurar l’oferta turística” d’aquestes comarques i crear experiències úniques, sota la nova marca turística ‘Breathing Land’, que a partir d’ara les agències i promotors poden donar a conèixer per atraure visitants a aquestes tres comarques. “Es tanca el projecte i ara ja es llança al món. S’ha fet l’estructura d’oferta turística, s’han vinculat les agències de viatges que ara han de ser la seva feina i nosaltres hem de rebre la gent que ens portin“, ha indicat Domènech.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 50

Últimes notícies