HomePolíticaVÍDEO · Jordà reivindica la feina feta per la Generalitat i els...

VÍDEO · Jordà reivindica la feina feta per la Generalitat i els actors locals amb l’Estratègia Delta: “El consens al Delta passa per anar endavant i no recular ni un centímetre”

La portaveu adjunta d’Esquerra Republicana al Congrés, Teresa Jordà, ha presentat en nom del Grup republicà diferents esmenes a una moció que s’ha debatut al ple del Congrés sobre la protecció del Delta de l’Ebre. Les esmenes demanen al govern espanyol que el Pla de Protecció del Delta de l’Estat s’encaixi amb allò que estableix l’Estratègia Delta treballada per la Generalitat de Catalunya; i que la Comissió Bilateral, entre governs, i la Taula de Consens, es reuneixin com a mínim dues vegades a l’any, “i amb la presència del territori, perquè només aquells que coneixen el temps i el desgast que costa reconstruir després de cada temporal poden entendre aquesta lluita”.

La diputada republicana ha destacat que durant els darrers cinc anys, des del Govern català, s’ha treballat conjuntament amb la Taula de Consens del Delta per dissenyar l’Estratègia Delta: “Són accions estratègiques, planificades i calendaritzades, que ens diuen què hem de fer, com, quan i amb qui. Que uneix coneixement i gestió per evitar la regressió i la subsidència amb solucions basades en la natura”, ha explicat Jordà, abans de deixar clar al govern Espanyol que és “l’Estratègia que avui té el consens al Delta i al país. Administració catalana i societat anem a l’una, el consens al Delta passa per mantenir el perfil, per anar endavant i per no recular ni un centímetre”.

El Delta no entén de colors polítics ni tampoc de disputes entre l’Estat i la Generalitat; el Delta és molt més que tot això”, ha reivindicat, a la vegada que ha incidit en el fet que “ni la Generalitat pot solucionar sense l’Estat la problemàtica, que avui ens ocupa i ens preocupa; ni tampoc l’Estat sense la Generalitat. Hi ha competències per ambdues parts”. D’aquí que Jordà hagi assenyalat la importància de la creació, “fa poc més d’un any, de la Comissió bilateral”, que ha tornat a reclamar que es reuneixi a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Davant la situació que viu el Delta, la portaveu republicana Teresa Jordà ha estat contundent amb el govern Espanyol; “ni més deslindes, ni més mentides, ni més estudis per part de l’Estat”. “Durant massa anys les disputes entre administracions i el mateix territori ha generat desprotecció, i alhora, desinversió, però sobretot, una situació de retrocés de l’espai deltaic”, ha lamentat Jordà.

Finalment, a les esmenes es demana que “s’incloguin en els Pressupostos del 2024 els recursos econòmics necessaris per a executar immediatament les actuacions de consolidació de la morfologia del Delta de l’Ebre, d’acord amb el que recull el Pla Delta i Estratègia Delta”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies