HomeSense categoriaVídeo · Els bombers expliquen com actuar davant d’un incendi dins de...

Vídeo · Els bombers expliquen com actuar davant d’un incendi dins de l’habitatge

TERRES DE L’EBRE // Els bombers de la generalitat han difós un vídeo a través de les xarxes socials per explicar com actuar en cas d’incendi dins de l’habitatge o de l’edifici. Durant l’explicació es plantegen tres situacions diferents, si el foc és a casa i no es pot sortir del domicili, si l’incendi és en un altre pis i l’escala és plena de fum, o bé si el foc és a dins l’habitatge i es pot sortir.

En el primer cas, si el foc és a casa i no es pot sortir del domicili, el cos d’emergència aconsellen tancar totes les portes i finestres que es puguen, posar roba mullada a les escletxes de la porta per evitar el pas del fum, trucar al 112 i anar cap a un lloc on us puguen veure des de l’exterior.

D’altra banda, si l’incendi és en un altre pis i l’escala és plena de fum, aconsellen quedar-se a casa i no intentar sortir, ja que és el lloc més segur. Tot seguit, s’ha de trucar sempre al 112, i posar roba mullada com llençols, tovalloles, samarretes a les escletxes de la porta d’entrada del pis per evitar el pas del fum i quan arriben els bombers, fer senyals des de la finestra o balcó.

Finalment si el foc és a dins l’habitatge i es pot sortir, recomanen tancar les portes i finestres que es puguen, agafar les claus si es tenen a mà, per donar-les als bombers quan arriben, sortir de casa i baixar fins al carrer. És molt important no utilitzar mai l’ascensor i sobretot no intentar fugir cap a dalt. Un cop al carrer s’ha de trucar al 112.

D’esta forma els bombers pretenen millorar la prevenció i l’autoprotecció, ja que són claus per evitar riscos en cas d’incendi i recomanen tenir en compte els consells per la seguretat a la llar.

 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 25

Últimes notícies