HomeSocietatVilla Retiro i Quatre Molins guardonats per la Guia Gourmand 2022

Villa Retiro i Quatre Molins guardonats per la Guia Gourmand 2022

Els premis Gourmand s’han pujat al tren de Renfe-SNCF i han viatjat fins al sud de França, a la ciutat de Narbona, on ha tingut lloc la 31a cerimònia d’entrega de guardons presidida per Fèlix Llovell, director de la Guia. El prestigiós restaurant Les Grands Buffets ha acollit una gala que ha reconegut a dos establiments tarragonins:  el restaurant Quatre Molins (1 estrella Michelin), de Cornudella de Montsant, ha estat escollit com a ‘Restaurant de l’any 2022’; per la seva part Villa Retiro (1 estrella Michelin), de Xerta, ha estat designat com a ‘Hotel de l’any 2022’.

Per la seva part Renfe-SNCF en Cooperació ha estat guardonat amb el ‘Premi a la promoció turística sostenible entre Espanya i França 2022’. El restaurant Les Grands Buffets ha estat premiat com a ‘Millor Restaurant de França 2022’. Per primera vegada a la història de la Guia Gourmand es guardona un restaurant francès que, a més, posseeix dos Rècord Guinness.

Felicitat entre els quatre guardonats

Valentí López, pare de Fran López, xef de Villa Retiro i que ha representat al seu fill ha assegurat que “ens satisfà enormement aquest premi, estem molt contents i tot i que el meu fill no ha pogut venir per problemes de logística, per la seva mare i per mi ha estat un dia inoblidable“. El xef Rafel Muria, del Quatre Molins ha exposat que “premis com aquests ens permeten tenir confiança de que estem fent les coses bé. Ha estat un any ple de reconeixements, en un 2021 complicat alhora de treballar per culpa de la pandèmia“.

L’alta velocitat ferroviària entre França i Espanya, que enguany ha complert una dècada de funcionament amb més de 6,1 milions de passatgers “sembla que fos ahir quan vam començar, estem orgullosos de ser partícips d’un fet molt important, de comunicar i de fer-ho alhora amb un impacte mínim sobre el medi ambient” ha explicat Phillipe Maria, representant de Renfe-SNCF.

El propietari de Les Grands Buffets, Louis Privat, ha qualificat de “és un dia històric per a nosaltres. Aquest reconeixement premia 30 anys de passió al servei de la gastronomia. La tradició francesa, amb el principi fundacional de fer-lo accessible al públic en general. I això és el que fem a casa nostra“.

Un any més la Guia Gourmand al peu del canó

Recordem que la Guia Gourmand, sota la direcció i realització del periodista Félix Llovell, va néixer l’any 1992, pensant en les Olimpíades de Barcelona, ​​en format de llibre en idiomes català i castellà, amb una tirada de 3.000 exemplars, distribuïts en les millors llibreries del país.

Amb motiu del 25è aniversari, l’any 2016 es va afegir la versió digital www.guiagourmand.cat oferint com sempre informació i eines tan útils com la geolocalització de l’usuari o el filtratge dels diferents establiments, restaurants i hotels, per tal d’accedir-hi amb més precisió i velocitat en les cerques desitjades.

La Guia Gourmand aporta, en definitiva, una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, per l’autor de la Guia i el seu equip de col·laboradors, a les visites anuals que fan als establiments.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 39

Últimes notícies