HomeFestesViu l’estiu a l’Ebre · Camarles “Balcó del Delta”, atractiu per la...

Viu l’estiu a l’Ebre · Camarles “Balcó del Delta”, atractiu per la seua gastronomia i diversitat d’espais naturals

Camarles Balcó del Delta. El municipi de Camarles es considera el mirador del Delta i forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre. La particular situació de Camarles afavorix que siga una de les poblacions amb més accessibilitat a les zones de visita del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

La procedència del nom del municipi és imprecisa, d’arrels llatines i amb un significat també incert. Com a dada curiosa, Camarles és l’únic municipi d’Espanya en què els carrers són retolats i designats amb números en lloc de noms.

Atractiu turístic

Els espais naturals de la població, constituïxen un atractiu per als visitants. La torre de Camarles construïda sobre una antiga alqueria islàmica fortificada de tipus defensiu i recentment restaurada, és un bon punt de partida per a iniciar una visita a estos espais naturals del Delta de l’Ebre, caracteritzats per estar plens de camps d’arròs que s’estenen més enllà d’on pot abastar la vista. Al costat de la torre de Camarles hi ha l’Oficina de Turisme, on el visitant pot aconseguir informació sobre un municipi, el Centre d’Interpretació de l’Arròs o el Delta de l’Ebre.

Els paisatges dels arrossars sorprenen pels contrastos de colors, secs i inhòspits a l’hivern, vius i inundats per primavera, de tons verdosos a l’estiu i d’un intens groc quan són madurs i llestos per a ser collits a la tardor. 

Centre d’Interpretació de l’Arròs, un espai situat a l’antic molí de la Cooperativa Arrossera del poble, que vol retre homenatge a la gent que ha treballat i ha fet del Delta el que és avui. Així és com l’any 2016 naix este Centre d’Interpretació de l’Arròs a Camarles com a centre divulgatiu de la història del conreu de l’arròs al Delta on la gent més propera hi pot trobar les seues arrels i els visitants llunyans podran ser coneixedors d’esta fantàstica història d’esforç i treball.

Varietat i riquesa gastronòmica

Els productes en què es basa la gastronomia local són l’arròs, l’oli d’oliva, les taronges i els fruits de  l’horta. Entre els plats més típics d’esta població destaquen la baldana d’arròs, l’arròs amb col i fesols, l’arròs a banda, el rostifaci, cuixes de granota, xapadillo o l’anguila amb suc, un suculent segon plat. Pel que fa a la rebosteria, el visitant no pot marxar sense tastar les borraines amb mel, pastissets, coquetes de sagí, coc escaldat i menjar blanc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies