HomeEducacióVuit escoles rurals de l'Ebre inicien els tallers sobre ciberseguretat per alumnes...

Vuit escoles rurals de l’Ebre inicien els tallers sobre ciberseguretat per alumnes i famílies

Una vintena de membres de la comunitat educativa de l’Escola Pàmies de Ginestar han participat este dimarts al primer dels 8 tallers sobre ciberseguretat que des de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, s’adrecen a escoles rurals de la demarcació.

En este taller han pogut conèixer les TIC i la internet de les coses; els riscos de seguretat i privadesa en les noves tecnologies i, el risc individual i el risc col·lectiu de l’ús d’estes tecnologies. A més, també han treballat de manera pràctica amb un hivernacle domèstic domotitzat, a través del qual s’han endinsat en la seguretat a les llars, incloent-hi consells de configuració i protecció.

La Diputació de Tarragona organitza este taller en el marc del projecte PECT “Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador”, que lluita contra el despoblament de les àrees rurals amb la innovació social i l’especialització intel·ligent. Esta formació dona continuïtat als tallers que l’any passat des de la Universitat Rovira i Virgili, també en el marc del mateix projecte, es van adreçar als alumnes d’escoles rurals de 15 municipis.

Fins al pròxim 1 de desembre nou escoles més acolliran este taller adreçat a tota la comunitat educativa: l’Escola 1 d’Abril de la Palma d’Ebre, l’Escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre, l’Escola El Tormo de la Torre de l’Espanyol, l’escola Les Eres de Rasquera, l’Escola Les Eres de Vinebre, l’Escola Antoni Nat de Benissanet i l‘Escola Roc Llop i Convalia de Miravet.

PECT Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador’ vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent.

D’una banda, s’aplica la tecnologia a l’escola rural i la cura de la gent gran per tal de millorar la qualitat de vida als pobles. I de l’altra, es posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seua especialització i augment de competitivitat.

Liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, hi participen també la Universitat Rovira i Virgili, el Consell Comarcal del Priorat, l’Organisme autònom de desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva), el Parc Tecnològic del Vi (VITEC) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

El projecte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 65

Últimes notícies