HomeCultura10 anys de col·laboració entre Lo Pati i el festival Eufònic

10 anys de col·laboració entre Lo Pati i el festival Eufònic

Lo Pati és una de les seus habituals del festival d’arts sonores i visuals, amb el qual enguany ha coproduït cinc de les activitats previstes al programa.

“POÈTICA DE L’ESPAI ALGORÍTMIC” de l’artista Tomonaga Tokuyama

Del 20 d’agost al 19 de setembre. Centre d’Art Lo Pati. Gratuït.

L’artista japonès resident a París, col·laborador habitual del reconegut compositor electrònic i artista visual Ryoji Ikeda i desenvolupador d’eines de disseny arquitectònic per a arquitectes com Kengo Kuma i Junya Ishigami, presenta una nova peça, pertanyent a la seva sèrie f () i derivada de la presentada a l’Arts Santa Mònica el febrer d’aquest any, comissariada per Arnau Horta.

L’artista japonès resident a París, col·laborador habitual del reconegut compositor electrònic i artista visual Ryoji Ikeda i desenvolupador d’eines de disseny arquitectònic per a arquitectes com Kengo Kuma i Junya Ishigami, presenta una nova peça, pertanyent a la seva sèrie f () i derivada de la presentada a l’Arts Santa Mònica el febrer d’aquest any, comissariada per Arnau Horta.

Taller “DOBLE SALT” a càrrec de Daniel Moreno Roldán i Àlex Palacín

Divendres 27 a les 18h. Centre d’Art Lo Pati Gratuït amb inscripció prèvia. Per a joves (8 i 12 anys)

Per què quan Super Mario salta sentim “Blooing”? Com sona Sonic quan corre? Com fan els productors de videojocs per a gravar sons de coses que no existeixen en el món real? El so i la música donen vida al món d’un videojoc, ajudant-nos a submergir-nos en l’experiència, ja que sense ells ens seria molt més difícil “travessar” la pantalla. Aquests sons acaben formant part del nostre imaginari cultural i poden definir el nostre gust musical i estètic.

AQUEA COLEACTIVO. Projecte creat en residència a Baladre de Lo Pati. 

Divendres 27 a les 19h. Mercat Vell, La Ràpita.

El tàndem format per l’artista sonora Patricia Usero i l’artista visual Marzia Matarese presenta la seva proposta sorgida de la residència artística Eufònic / Lo Pati 202. Es tracta d’una performance audiovisual mitjançant l’ús d’un dispositiu de microscopis de construcció pròpia a partir de càmeres hackejades i connectades a un sintetitzador que permet explorar els paisatges microscòpics del Delta de l’Ebre.


10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI – EUFÒNIC a Baladre (residència d’artistes a Balada)

Dissabte 28 d’agost d’11 a 12:30. Ullals de Baltasar. Gratuït amb reserva.

  • Joan Bagés i Vanguard DUOCAT / 11:00h / Guanyador de diversos premis internacionals pels seus treballs entorn de la investigació sonora i l’acusmàtica, el creador de Flix (i també germà de la saga de músics) va estar una setmana d’agost del 2012 treballant amb els sons del Delta a Baladre, la residència de Lo Pati a Balada. A partir d’un poema de Gerard Vergès (Tortosa, 1931), “L’home és la memòria”, Bagés va crear una peça en diversos moviments per a ser interpretada acompanyat de Vanguard DUO (Josep Vila a l’acordió i Alejandro Castillo al clarinet), l’ordinador i el seu molt personal ús de la partitura gràfica, pintant al terra de l’Encanyissada. Ara veurem com en un espai igual de natural, però més salvatge, li dona una nova volta a la proposta creada des d’un parc natural.
  • Atilio DoresteES / 11:20h / Artista plàstic i fonografista canari, centra la seva recerca en el paisatge i el territori. Professor de Belles Arts a la Universitat de La Laguna, també dirigeix projectes com el Taller de Acciones Creativas, el Mapa Sonoro de Canarias i Sound Art Laboratory. Els seus treballs plàstics i sonors han estat presentats a espais, museus, festivals i netlabels del Regne Unit, Itàlia, Suècia o Rússia. Enguany redescobrirem la seva proposta per a la residència artística del 2016, fruit dels seus passejos atents per les Terres de l’Ebre: una deriva artística a partir dels contrasts sonors entre objectes abandonats i paisatges intersticials.
  • Elsa Paricio: “Land Tape”MAD / 11:40h / L’artista, seleccionada en residència el 2020, va passar diverses setmanes d’estiu al Delta generant una sèrie de peces, dibuixos autorealitzats pel temps i l’espai amb aparença d’espectrograma sobre vidre, on convergeixen ciència, art i literatura. Subtil i delicada, com aquells que diuen les veritats sense cridar, és la naturalesa que parla a través de l’aigua. El seu treball no es va poder veure l’any passat per motius relacionats amb la COVID, i ara li hem proposat venir, mostrar-nos aquelles enigmàtiques peces i explicar-nos el seu procés de treball i les línies de treball que ha arrencat arrel la seva estada al Delta. No ens podíem quedar sense saber-ne més.
  • Josep Xortó + The CongosoundCAT / 12:30h / Artista plàstic i fonografista canari, centra la seva recerca en el paisatge i el territori. Professor de Belles Arts a la Universitat de La Laguna, també dirigeix projectes com el Taller de Acciones Creativas, el Mapa Sonoro de Canarias i Sound Art Laboratory. Els seus treballs plàstics i sonors han estat presentats a espais, museus, festivals i netlabels del Regne Unit, Itàlia, Suècia o Rússia. Enguany redescobrirem la seva proposta per a la residència artística del 2016, fruit dels seus passejos atents per les Terres de l’Ebre: una deriva artística a partir dels contrasts sonors entre objectes abandonats i paisatges intersticials.


Taller “LLUERNES I LLIMONES” a càrrec de Fèlix Casanellas 

Dissabte 28 d’agost a les 18h. Centre d’Art Lo Pati. Gratuït amb incripció. Per a joves (6 i 10 anys).

A partir de la instal·lació lumínica de Tomonaga a Lo Pati, “Lluernes i llimones” és un taller per a nens i nenes de 6 a 10 anys que juga amb la idea de les lluernes a través de cartó i led, de monedes de coure i àcid, d’on sortiran amb un element lumínic low-cost i altament rendible. Informàtic i professor de secundària en l’àmbit de la tecnologia, Fèlix Casanellas ha estat sempre involucrat en l’àmbit dels materials i tallers divulgatius per a joves a través d’entitats com la cooperativa Colectic, Nus Teatre o el Departament d’Afers Socials i Família.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 20

Últimes notícies