HomePolítica14-F: Dincat celebra que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin votar però...

14-F: Dincat celebra que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin votar però alerta que encara falta accessibilitat

TERRES DE L’EBRE // Dincat ha celebrat aquest divendres que milers de persones amb discapacitat intel·lectual puguin votar per primer cop en unes eleccions al Parlament, però alerta que encara avui els comicis són poc accessibles pel col·lectiu. El sector insisteix en la importància que tota la informació electoral sigui de fàcil comprensió i s’elimini tota barrera que dificulta la seva participació. Seran 15.000 persones que podran votar per primer cop en unes eleccions catalanes després de la modificació de la LOREG l’any 2018.

Tanmateix, la federació reivindica la necessitat de promoure unes eleccions més accessibles i inclusives perquè aquest dret es pugui exercir amb les màximes garanties. Dincat denuncia que encara avui existeixen moltes barreres cognitives que dificulten la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en els processos electorals i, en la societat, en general.

En aquest sentit, el sector insisteix en la importància que tota la informació electoral dirigida a la ciutadania sigui de fàcil comprensió i s’elimini tota barrera que pugui impedir o dificultar l’acció de votar als col·legis electorals. En aquesta línia, alerta que, tot i el compromís previ pres amb el sector, no tots els partits polítics hagin adaptat els seus programes electorals a lectura fàcil. Sí que ho han fet ERC, PSC i En Comú Podem.

Dincat va signar un acord el passat desembre amb el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència per treballar en la creació d’entorns electorals accessibles i promoure l’accessibilitat cognitiva en totes les fases del procés electoral, facilitant la participació en igualtat de condicions per a tothom.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 63

Últimes notícies