HomeSense categoria2021, l’any d’inflexió en el mandat municipal de Deltebre

2021, l’any d’inflexió en el mandat municipal de Deltebre

BAIX EBRE // “Han estat dos anys intensos en un context desfavorable i complicat”, així ha resumit l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, els dos primers anys de mandat de l’actual legislatura 2019-2023. Deltebre no només ha patit com la resta de municipis les conseqüències de la pandèmia de la covid-19, sinó que al gener del 2020 va rebre l’impacte del temporal Glòria que, per una banda va posar en evidència la fragilitat del delta de l’Ebre, i per l’altra va dixar un rastre de 9,5 milions d’euros en danys al municipi. Tot just acabava de començar el 2020 i corrien pocs mesos d’esta legislatura quan amb l’arribada de la pandèmia de la covid-19, el govern de Deltebre va decidir dixar de banda el pla de mandat per a atendre les urgències del municipi i sortir de la crisi social i econòmica que havia dixat el Glòria i la pandèmia. L’Ajuntament va mobilitzar més d’1 milió d’euros al voltant del Pla de recuperació socioeconòmica i en un any han destinat al voltant de 300.000 euros en ajuts a més de 500 famílies i empreses del municipi.

PUNT D’INFLEXIÓ:  Arribats ara a l’equador del mandat, el govern municipal d’Enlairem Deltebre veu en este 2021, l’any d’inflexió del mandat: “podem fer balanç de moltíssimes coses, però també de les moltíssimes coses que estem engegant”. Així, segons va exposar Lluís Soler -en l’acte de balanç del segon any de mandat-, actualment  hi ha en marxa o projectades inversions a Deltebre per valor de 14 milions d’euros (més informació a secció), fet que suposa un “rècord històric”. “Mai ens havíem trobat a Deltebre amb una mobilització de recursos públics tan important com la que estem realitzant ara”. Segons Soler esta mobilització de recursos suposarà un “punt d’inflexió” a la legislatura i permetran reprendre molts dels compromisos que el govern havia adquirit amb la ciutadania com ara la reobertura de la piscina exterior del Centre Esportiu del Delta

APROVACIÓ DEFINITIVA DEL POUM: Per a l’alcalde, un altre exemple d’este “punt d’inflexió” que viu Deltebre és el fet que en les pròximes setmanes es puga ja desencallar l’aprovació definitiva del POUM i després de pràcticament un any en espera. Costes de l’Estat va enviar la setmana passada a l’Ajuntament de Deltebre l’informe que dona validesa a l’aprovació del POUM, amb condicionants, i l’alcalde Lluís Soler, confia per tant que en les pròximes setmanes es puga ja aprovar definitivament el planejament per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, gairebé un any després de l’aprovació provisional per part del ple de l’Ajuntament. L’anunci ha arribat just en en marc d’este segon aniversari del mandat municipal. “Després de molt de temps  d’agonia i obstacles, este informe de Costes que estàvem esperant ens permetrà en les properes setmanes aprovar definitivament el POUM que donarà molt de si i que implicarà també un abans i un després al municipi”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 82

Últimes notícies