HomeSense categoria L'incendi de la Ribera d'Ebre s'estén a més de 500 hectàrees...

[ACTUALITZACIÓ] L’incendi de la Ribera d’Ebre s’estén a més de 500 hectàrees i obliga a desallotjar masos i hi ha cinc carreteres tallades

L’incendi que s’ha declarat aquest dimecres a quarts de tres de la tarda entre la Torre de l’Espanyol i Vinebre, a la Ribera d’Ebre, afecta més de 500 hectàrees i obliga a desallotjar masos de cinc zones. 74 dotacions dels Bombers, 60 de les quals terrestres i 14 aèries, treballen per apagar el foc, que seguix descontrolat. Les flames també obliguen a tallar cinc carreteres, entre elles la C-12 al tram que va de Maials a Flix. Pel que fa a les evacuacions, afecten les zones de Palma d’Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. En les tasques d’extinció els Bombers prioritzen el flanc dret del foc, que té més propagació a favor del vent. A la zona hi ha marinada reforçada.

Segons indiquen els Bombers, el foc ha començat a prop del quilòmetre 10 de la carretera T-714, que va de Vinebre a la Torre de l’Espanyol. Ha evolucionat de forma molt ràpida, conduït pel vent que bufa a la zona, marinada reforçada, i saltant algunes pistes forestals i carreteres locals. Segons el Cos d’Agents Rurals, està afectant una superfície de més de 500 hectàrees, però no es descarta que la xifra pugui acabar essent superior.

Pel que fa a les evacuacions, els Bombers indiquen que no hi ha cap persona que hagi resultat afectada. En tot cas, els cossos d’emergència demanen a la població que no s’apropi a la zona de l’incendi i que no faci ús de la xarxa viària de la zona si no és imprescindible.

Entre els mitjans aeris que treballen a l’incendi hi ha helicòpters de comandament, helicòpters bombarders i avions de vigilància i atac. També hi ha avions de vigilància i atac del Ministeri de Pesca i Alimentació i està previst que se n’incorporin més des d’aquesta administració. A més, els Bombers han activat maquinària pesada que també s’incorporarà a les tasques d’extinció.

A banda de la C-12 entre Maials i Flix també ha calgut tallar la T-714 a la Torre de l’Espanyol, la T-2237 entre Vinebre i la Palma d’Ebre, la T-703 entre la Palma d’Ebre i la C-233 i la C-233 entre Bovera i Flix.

A banda de les dotacions dels Bombers, 4 patrulles de Seguretat Ciutadana i 3 binomis ARRO dels Mossos d’Esquadra també col·laboren en les tasques d’extinció de l’incendi forestal. A més, també hi actuen Agrupacions de Defensa Forestal, SEM, Protecció Civil i cossos de Policia Local. Protecció Civil ha activat la fase de Prealerta del pla d’emergències Infocat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 79

Últimes notícies