‘A Tortosa de Tapes’ ha estat novament un èxit rotund amb una participació excepcional tant per part dels establiments com dels visitants a la ruta. En total, es van servir 14.700 tapes en 16 establiments, el que representa una mitjana de 900 tapes per establiment. Aquest volum de tapes servides demostra l’interès i l’acollida que ha tingut novament aquesta iniciativa, tant per part dels establiments participants com del públic local i visitant.
Tortosa, a dilluns 4 de novembre de 2024. En aquesta edició d’A Tortosa de Tapes, la vuitena, que es va celebrar del 3 al 13 d’octubre de 2024, organitzada per la Cambra de Comerç de Tortosa, 16 establiments de restauració, cafeteries i bars situats en quatre zones de la ciutat de Tortosa: Casc Antic, Centre, Ferreries i Temple, van servir 14.700 tapes, el que representa una mitjana de 900 tapes per establiment. Aquest volum de tapes servides demostra l’interès i l’acollida que ha tingut novament aquesta iniciativa, tant per part dels establiments participants com del públic local i visitant.
A més, es van oferir 600 menús en 5 establiments, amb una mitjana de 120 menús per establiment.
Aquesta oferta ha proporcionat una opció més completa per als comensals que volien gaudir d’una experiència més extensa. Tot plegat, fa palès que els restauradors han estat els grans protagonistes de l’esdeveniment, ja que la seva dedicació i qualitat en l’elaboració de tapes i menús ha estat clau per assolir aquest èxit.
La combinació de tapes innovadores i menús especials ha fet que l’experiència d’ A Tortosa de Tapes sigui un referent gastronòmic que afavoreix la projecció de la ciutat i fomenta el turisme gastronòmic a Tortosa. A més de la gran quantitat de tapes i menús servits, la qualitat i diversitat dels productes locals han estat clau per l’èxit de la ruta de tapes tortosina. Els restauradors van utilitzar ingredients de proximitat, com ara peix fresc del Delta de l’Ebre, arròs de les Terres de l’Ebre, olis d’oliva DOP Baix Ebre-Montsià, embotits tradicionals, i verdures i hortalisses de temporada. Aquesta aposta pels productes autòctons ha enriquit les propostes i ha ofert als comensals un tast autèntic de la gastronomia tortosina, posant en valor la cultura culinària i els sabors de la zona.
El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, ha valorat mol positivament aquesta edició de la ruta de les Terres de l’Ebre: “Els participants han pogut descobrir una gran varietat de tapes creatives, però amb arrels locals, que van des de reinterpretacions modernes de receptes tradicionals fins a elaboracions més avantguardistes”. “Aquesta diversitat ha fet que cada establiment pogués mostrar la seva identitat gastronòmica única, destacant la creativitat dels cuiners i la versatilitat dels ingredients de les Terres de l’Ebre”. En conjunt, ha afegit Faiges; “aquesta aposta pels productes locals no només ha elevat la qualitat de les tapes, sinó que també ha donat una dimensió de sostenibilitat i suport a l’economia local, creant una experiència gastronòmica que va més enllà del simple fet de menjar, i que és també un homenatge al territori i als seus productes”.
Concurs butlleta ‘A Tortosa de Tapes’
Ferran Mata Belliure, va ser el guanyador del sopar per a dues persones al restaurant amb estrella Michelin L’Antic Molí d’Ulldecona, al presentar la butlleta degudament segellada, el dimarts 8 d’octubre. L’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i el president de la Cambra, Francesc Faiges van fer l’entrega al guanyador.
‘A Tortosa de Tapes’ és molt més que una ruta de tapes…!!!
Des de la Cambra de Comerç estem molt satisfets i orgullosos de tota la gent solidària que va anar a donar sang, a la jornada solidària. Un fet que ajudarà molt en les reserves del Banc de Sang. Des de la Cambra, volem agrair a tota la gent que ho ha fet possible, a totes les persones que formen part del Banc de Sang i Teixits, i de l’Associació de Donants de Sang del Baix Ebre.
El director gerent, Francesc Minguell, ha comentat que: “la Ruta de Tapes acaba sent un aparador de la bona gastronomia del nostre territori, elaborats en los millors ingredients dels nostres productes locals i de proximitat de casa nostra”. “Una ruta que serveix també per visitar Tortosa, i de reactivació per al conjunt del comerç”. Minguell, ha agraït la col·laboració dels dos xefs amb estrella Michelin; Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou. La jornada tècnica amb els dos xefs ha contribuït a millorar la presentació i les tècniques d’elaboració de totes i cadascuna de les tapes que participaran en aquesta edició. Minguell, també ha agraït la participació de la cervesa patrocinadora d’aqueta edició EL AGUILA, “pel seu compromís per contribuir a aquest aparador i mostra gastronòmica de la nostra ciutat“.