HomeSocietatAcció Climàtica arranja lligallos i accessos a finques afectats pels aiguats a...

Acció Climàtica arranja lligallos i accessos a finques afectats pels aiguats a Alcanar i Ulldecona

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat els treballs els treballs per arranjar els camins ramaders i accessos a les finques afectats pels aiguats de l’1 de setembre passat als municipis d’Alcanar i Ulldecona (Montsià). Les tasques es focalitzen en la redistribució de les terres i graves, reobertura de desguassos, construcció d’esculleres i formigonat dels vials. Segons el Departament, les actuacions, que s’allargaran durant un mes i suposaran una inversió de 150.000 euros, permetran recuperar 14 quilòmetres de camins de deu lligallos malmesos perquè puguin estar enllestits en el moment d’iniciar la collita de cítrics per garantir que puguin ser transitats.

En la valoració de danys dels que coincideixen amb lligallos s’han diferenciat aquells que presenten danys superficials que no impedeixin el trànsit rodat segur amb vehicles utilitaris, dels que no cal una actuació ja que els mateixos veïns o altres administracions han realitzat unes primeres actuacions d’urgència. També d’altres vials que presenten danys importants, on la circulació és compromesa o impossible i que cal un actuació important per poder garantir la normal activitat agrícola i ramadera.

En concret, segons Acció Climàtica, en la majoria dels vials o lligallos on s’està actuant en tota la superfície del ferm, excepte una actuació puntual el lligallo de la tancada/camí del Mas de Moner al lligallo de la Llacuna. En el cas del municipi d’Alcanar són, concretament, els lligallos del Remei o del Canyaret, de la Tancada, de Metxa o del Codonyol; així com els camins del Camp del Tur, de la Tancada i del Mas del Moler, de Virol i del Codonyol.

A Ulldecona, els camins ramaders on s’actua són el Reial o de les Bassetes, de la Llacuna, de la Pedrera, del Torn, de Sant Jaume i del Pou de Valldepins; també als camins del Mas del Retó, del Lligallo de la Llacuna, del Mas de Mulet i de Bassa Blanca, de la Pedrera, del Mas del Noi, de la Cogula i del Lligallo de Valldepins.

Al mateix temps, també es treballa en millores dels camins dels Canals, del Riu; de la Séquia Marei i de la Martorella d’Alcanar.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies

-->