HomeSocietatAcció Climàtica completa la prospecció del 70% de la superfície del fons...

Acció Climàtica completa la prospecció del 70% de la superfície del fons marí, de Portbou a l’Ampolla

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha completat la prospecció del 70% de la superfície del fons marí, de Portbou a l’Ampolla. Aquest treball s’inclou en la creació del Mapa dels hàbitats marins de Catalunya, un projecte iniciat el 2021 i fixat a tres anys vista que ha de servir per millorar la planificació i gestió sostenible dels usos i les activitats al medi marí. A banda de la prospecció, s’ha realitzat el mostreig de sediments i imatges des de Portbou fins al Garraf i ara s’estan analitzant al laboratori. Per aquest 2023 està previst acabar la prospecció d’hàbitats, analitzar i integrar la informació obtinguda i elaborar les bases cartogràfiques digitals que conformaran el mapa.

La campanya geofísica consisteix a prospectar el fons marí mitjançant diferents sensors d’adquisició de dades que en temps real transmeten les dades als ordinadors del vaixell on se’n fa un preprocessament i validació. L’objectiu final és determinar la geomorfologia del fons i també la fondària o batimetria.

Pel que fa a la determinació dels hàbitats, es fa una prospecció per identificar el tipus de sediments i s’acompanya de filmacions del fons marí per obtenir imatges que ajudin a identificar els hàbitats existents.

Acció Climàtica ha destacat que aquest coneixement servirà per contribuir a conservar el patrimoni natural marí i la seva biodiversitat. Així, a l’hora de planificar qualsevol infraestructura que hagi de passar pel litoral català, s’haurà de tenir en compte la informació aportada pel mapa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 63

Últimes notícies