HomeEconomiaCreix un 53% la matriculació de cotxes elèctrics a Catalunya, que representen...

Creix un 53% la matriculació de cotxes elèctrics a Catalunya, que representen el 17% del total

El mes de gener ha acabat amb un increment del 53% en la matriculació de vehicles elèctrics, que ja suposen el 17% del total de cotxes posats en circulació a Catalunya. Segons dades de la patronal Anfac, a escala estatal s’ha incrementat un 72,3% la venda d’automòbils de bateries, tot i que els híbrids segueixen representant més unitats venudes. Així, al primer mes de l’any es van posar en circulació 3.061 cotxes de bateries i 4.114 híbrids. Tot i el creixement, Anfac ha avisat que el ritme d’entrada encara continua sent “lent i baix” si es volen complir els objectius europeus d’electrificació de la mobilitat.

Estem preocupats amb l’evolució dels turismes electrificats: només suposen l’11% de les vendes mensuals i amb prou feines de 7.000 unitats. Així no recuperarem terreny amb els països líders a Europa, entre els que volem ser-hi“, ha asseverat el director general d’Anfac, José López-Tafall, referint-se a les dades estatals.

Des de l’entitat que uneix als grans fabricants asseguren que altres països d’Europa estan aconseguint avançar en l’electrificació tot i el context advers que també afecta Espanya. “Aquest 2023, i fins al 2025, són el període clau que marcarà la diferència entre ser líder o seguidor, i cal actuar en conseqüència“, indiquen a Anfac.

És per això que des de la patronal de l’automòbil reclamen una millora dels plans d’ajuda per comprar vehicles elèctrics, mesures “eficaces i immediates” de desenvolupament de punts de recàrrega d’accés públic i una fiscalitat que sigui una eina “incentivadora” de la compra d’aquests vehicles.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies