HomePolíticaAcord entre PSC, ERC i Movem Terres de l'Ebre per governar el...

Acord entre PSC, ERC i Movem Terres de l’Ebre per governar el COPATE

El nomenament dels vicepresidents i vicepresidentes del COPATE rubrica un acord de govern de l’ens entre el PSC, ERC, i Movem Terres de l’Ebre que amplia l’acord de l’anterior mandat municipal (entre PSC i ERC) i torna a dixar fora a Junts per Catalunya, que hauria defugit entrar a formar-ne part. Les vicepresidències tenen representació de les quatre comarques ebrenques. El nomenament ha tingut lloc al Celler Cooperatiu de Gandesa, a la Terra Alta, lloc simbòlic, ja que l’any 2013 es va presentar la designació de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera.

Joan Alginet, el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), ha presentat, els vicepresidents i vicepresidentes de l’ens: Josep Maria Lleixà, l’alcalde de Mas de Barberans, ocuparà la vicepresidència de l’àrea de Residus; Francisco Blanch Batiste, l’alcalde de la Fatarella, serà el responsable de l’àrea de Territori, Entorn Natural i Gestió Forestal; Josep Ramon Bellaubí, l’alcalde de la Sénia, serà al capdavant de l’àrea de Sanejament; Mercè Pedret, l’alcaldessa de Benifallet, ocuparà l’àrea de Salubritat; Ferran Rosich, regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova, serà el responsable de l’àrea de la Reserva de la Biosfera; Marta Fornells, regidora de l’Ajuntament de Pinell de Brai, a l’àrea d’Energia i, finalment, Alexis Albiol, l’alcalde de Godall, ocuparà la vicepresidència d’Afers Interns i Transparència. Aquesta última vicepresidència és de nova creació i la de Sanejament i Energia, que abans estava agrupada en una única vicepresidència, aquest mandat s’ha dividit en dues.

Joan Alginet ha manifestat que “No ha estat possible formar un govern d’unitat perquè Junts per Catalunya ha decidit no entrar a formar-ne part, de moment. Amb tot queda la porta oberta perquè s’incorporen més endavant”, també ha destacat la voluntat que el COPATE sigui un ens “instrumental” i no “polític”.

L’encaix competencial com a ens instrumental dels Consells Comarcals i per connectar i potenciar la relació amb les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta són alguns dels reptes que el president, Joan Alginet ha plantejat per al COPATE i ha declarat que “La Ribera d’Ebre i la Terra Alta seran la nostra prioritat. El seu encaix en l’àmbit del COPATE és clau per tenir una coherència de territori i per ampliar la nostra oferta de serveis”. Alginet ha comunicat també que “les Juntes Generals seran itinerants per totes les Terres de l’Ebre i apostarem per millorar la comunicació i la transparència de l’ens”. El president també ha explicat que “en els propers mesos augmentarem també l’estructura tècnica del consorci per millorar la nostra eficiència i per reforçar àrees amb molt de volum i pes específic com les de Residus, Sanejament o la Reserva de la Biosfera”. També ha ressaltat que “hem d’establir cooperació institucional amb institucions clau del territori com l’IDECE o el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per seguir projectat les oportunitats de la Reserva de la Biosfera.”

Alginet també ha destacat que per primera vegada el vicepresident de la Reserva de la Biosfera serà de la Ribera d’Ebre. “És un gest claríssim i explícit perquè tots els municipis de la Ribera d’Ebre que van quedar exclosos de la reserva s’hi puguen incorporar”, ha manifestat. Sobre la distribució territorial de les vicepresidències, dues corresponen al Baix Ebre, dues al Montsià, dues a la Terra Alta i una a la Ribera d’Ebre. “És un govern equilibrat amb representació de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i format majoritàriament per alcaldes”.

Un dels reptes del COPATE és la gestió per a la prevenció d’incendis i per això a la vicepresidència d’Entorn Natural s’ha afegit la nomenclatura de Gestió Forestal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 48

Últimes notícies