HomePolíticaAdell serà l’únic vicepresident ebrenc de la Diputació, que tindrà sis diputats...

Adell serà l’únic vicepresident ebrenc de la Diputació, que tindrà sis diputats de l’Ebre

Tot sembla indicar que Enric Adell, alcalde de Paüls, serà un altre cop vicepresident de la Diputació de Tarragona i serà l’únic representant de les Terres de l’Ebre amb este càrrec, a l’espera que probablement la setmana entrant es farà oficial. Adell ocuparà el tercer lloc de responsabilitat de l’ens, per darrere de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, que ja va ocupar el càrrec a l’anterior mandat i del vicepresident primer i nou alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales.

Adell [a la imatge] ja va ser en l’últim mandat president del grup d’Esquerra a la Diputació en substitució del llavors alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i després també va ser vicepresident en agafar el relleu de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, quan este va passar a ser director de serveis territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Les àrees que tindria cada grup de govern, avançades pel Diari de Tarragona i confirmades per esta redacció, comportaran que ERC tinga la presidència els 4 anys, amb Noemí Llauradó, i també la vicepresidència segona i quarta. La vicepresidència segona serà la responsable de dos grans àrees com són Concertació i Assistència Municipal (SAM), que inclou concertació i coordinació municipal, PAM; assistència, secretaria i intervenció; assistència en gestió econòmica, assistència jurídica, enginyeria i arquitectura municipal, salut pública i transició ecològica, i l’Àrea de Servei d’Assistència al Territori (SAT): projectes i obres, explotació i conservació. I la Vicepresidència quarta té adscrites les àrees d’Innovació i Tecnologia (transformació digital, govern electrònic intern i ens locals, sistemes, innovació i intel·ligència artificial) i de Serveis generals i instal·lacions corporatives: serveis generals, projectes corporatius, transició energètica en edificis, patrimoni i contractació.

Esquerra també tindrà la presidència del Patronat de Turisme, que en l’anterior mandat va estar en mans de Junts. El PSC tindrà la Vicepresidència primera amb Rubén Viñuales i amb responsabilitats sobre l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement (estratègia territorial i aliances), Àrea Metropolitana (projectes europeus i smart cities) i Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria (gestió de persones, desenvolupament organitzatiu, formació i desenvolupament, polítiques d’ocupació i emprenedoria). La Vicepresidència tercera, també per al PSC, tindrà l’Àrea d’Hisenda i Gestió Pressupostària (gestió pressupostària i serveis econòmics) i l’Àrea de Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC): promoció cultural, centres educatius d’educació especial i centres d’art i música, a més a més de la presidència de BASE Gestió d’Ingressos.

Sis representants ebrencs

Els diputats de les Terres de l’Ebre seran per ERC, Enric Adell (Paüls), Iris Castell (Amposta) i Jesús Álvarez (Móra La Nova), que ho serà els dos darrers anys del mandat. Pel PSC, Joan Castor Gonell (Sant Jaume). Els diputats de Junts per Catalunya seran Meritxell Roigé, portaveu de Junts per Tortosa; i Xavier Royo, alcalde de l’Aldea. Els problemes de constitució a l’Ajuntament de Cambrils han impedit poder convocar el Ple de constitució de la Diputació, que s’espera poder fer a mitjan juliol.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 40

Últimes notícies