HomeEconomiaAgricultura abona 518.000 euros en ajuts a 666 explotacions d'oví i cabrum...

Agricultura abona 518.000 euros en ajuts a 666 explotacions d’oví i cabrum afectades per la crisi de la covid-19

CATALUNYA // El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha abonat 518.000 euros en ajuts a un total de 666 explotacions ramaderes d’oví i cabrum per compensar la pèrdua de renda que han patit per la covid-19. La declaració de l’estat d’alarma va causar als productors d’oví i cabrum limitacions que van derivar en dificultats per comercialitzar amb normalitat les carns durant els passats mesos de març i abril. El tancament de la restauració o les dificultats econòmiques de la població han afectat directament la comercialització de xais i cabrits. Per això, aquest ajut pretén compensar el sector per les pèrdues que ha patit, amb la intenció de mantenir-lo viu i competitiu.

Agricultura va convocar al juliol aquests ajuts de minimis destinats a les explotacions ovines i caprines amb dificultats de comercialització de xais i cabrits, durant els mesos de març i abril, com a conseqüència de l’estat d’alarma. El 12 de novembre, el Departament va publicar la relació dels expedients concedits i aquesta setmana ha fet efectiu el pagament de l’ajut.

L’import d’aquesta subvenció correspon a fons propis del Departament d’Agricultura i a l’assignació de fons efectuada segons la distribució territorial aprovada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), aportats pràcticament a parts iguals. L’aportació de la conselleria ha possibilitat concedir l’import màxim de 12 euros per animal elegible que preveu la resolució.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 69

Últimes notícies

-->