HomeAgriculturaAgricultura destina 1 MEUR a millorar la seguretat d'urbanitzacions i nuclis de...

Agricultura destina 1 MEUR a millorar la seguretat d’urbanitzacions i nuclis de població davant els incendis forestals

El Departament d’Agricultura ha obert una línia de subvencions per millorar la seguretat d’urbanitzacions i nuclis de població davant els incendis forestals. Els ajuts, dotats amb 1 milió d’euros (MEUR), són per afrontar ja la campanya d’estiu de 2021. Fins al 21 de gener els ajuntaments podran sol·licitar ajuts per realitzar treballs de tractament de vegetació en les franges de protecció perimetral de les urbanitzacions i els nuclis de població dels seus municipis. L’execució s’haurà de fer abans del 31 de juliol.
Els treballs que se subvencionaran consisteixen a aclarir l’estrat arbori i estassar l’estrat arbustiu, en una franja de com a mínim 25 metres d’amplada en els terrenys arbrats i de matoll que envolten les urbanitzacions o nuclis de població. Es respecta un arbre cada sis metres –tenint-ne en compte la mida- i es neteja el sotabosc deixant-hi les espècies que no són inflamables.

El Departament recorda que les franges de protecció perimetral tenen una doble funció. Per una banda, serveixen per a mitigar l’acció d’un foc procedent de la zona forestal per facilitar les tasques d’extinció i, d’aquesta manera, salvaguardar els béns i les persones; de l’altra, aquestes franges han de prevenir el progrés d’un incendi originat dins de la zona urbana i evitar que s’estenga a la massa forestal.

En la convocatòria de 2020, el Departament d’Agricultura ha atorgat 497.060 euros que han permès actuar en 42 municipis i executar 110 actuacions en urbanitzacions amb una superfície gestionada de més de 700 hectàrees.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 90

Últimes notícies