HomeAgriculturaAgricultura indemnitza amb prop de mig milió d'euros l'arrencada de fruiters afectats...

Agricultura indemnitza amb prop de mig milió d’euros l’arrencada de fruiters afectats per la sharka a l’Ebre

El Departament d’Agricultura ha pagat 473.281 euros a 42 agricultors afectats pel virus de la sharka a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’indemnitzacions per haver arrencat les plantacions de presseguer i nectariner afectades pel virus durant aquest passat estiu. La plaga afecta greument els fruiters de pinyol de determinats municipis de les Terres de l’Ebre i per prevenir l’expansió del virus també se subvenciona la implantació de cultius que no són hostes d’aquesta malaltia. Aquests ajuts han estat sol·licitats per 19 agricultors, amb un import concedit de 79.000 euros, i se seguirà oferint els pròxims anys a la zona afectada

Les prospeccions de camp les han fet personal tècnic del Servei de Sanitat Vegetal amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de la zona afectada.

El Departament augmentarà l’any que ve les ajudes a les ADV, de 1,8 MEUR atorgades enguany a 1,9 MEUR el 2021. A Catalunya hi ha 120 ADV que col·laboren en la vigilància de plagues de les quals fan un seguiment específic programat, com és el cas del foc bacterià, el virus de la sharka dels fruiters o la flavescència daurada de la vinya, i també de plagues que no s’han detectat al país però que posen en altera el sector, com els bacteris Xylella fastidiosa, l’HLB dels cítrics o el bernat marbrejat (Halyomorpha halys).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies