HomeEconomiaAgricultura resol els ajuts per a la recuperació del sector pesquer i...

Agricultura resol els ajuts per a la recuperació del sector pesquer i aqüícola afectat pel temporal Glòria

CATALUNYA // El Departament d’Agricultura, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha publicat avui la proposta de resolució dels ajuts que permetran la recuperació del potencial productiu del sector pesquer i aqüícola. Concretament, s’ha resolt aprovar 88 expedients, que corresponen a un import total de 493.872 euros.

Aquests ajuts s’adrecen a la recuperació del sector pesquer i aqüícola, que aquest 2020 ha vist fortament afectada la seva viabilitat econòmica i la capacitat productiva, primer pel temporal Glòria i, posteriorment, per la crisi sanitària del COVID-19.

Així, per tal de mitigar part de l’impacte social i econòmic, es proposa l’aprovació de 16 expedients d’ajuts per un import de 274.955 euros adreçats al sector aqüícola per a la restitució del potencial productiu i per les tipologies de despeses següents:

  • Fins a un màxim del 100% de despeses per al subministrament de les infraestructures, els equipaments i les instal·lacions productives.
  • Fins al 20% de les despeses efectuades en concepte de costos de personal per a la realització de les inversions.

En el cas de les persones propietàries i/o armadores d’embarcacions pesqueres d’arts menors amb port base a Catalunya, es proposa l’aprovació de 72 expedients d’ajuts, per un import de 218.916 euros, per a la compra dels ormeigs i arts passius perduts o danyats a causa del temporal en format unitari o complet, i la de les diferents parts que els componen (caps, malla de plàstic, boies, morts, tub de PVC, xarxa, mosquetons, fil, pals de senyalització, etc.).

Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les estratègies de l’Estratègia Marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector primari com un dels puntals de l’economia blava del país.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 35

Últimes notícies