HomeSocietatAlcanar acull l'acte de celebració del Dia de les Esquadres 2022 de...

Alcanar acull l’acte de celebració del Dia de les Esquadres 2022 de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre

Dijous al matí, el Centre Cívic d’Alcanar va acollir la celebració del Dia de les Esquadres 2022 de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre. L’acte va estar organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Alcanar, Mossos d’Esquadra i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i va comptar amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Helena, i de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, així com el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, el cap de la regió policial dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre,  Joan Carles de la Monja, i altres càrrecs institucionals i polítics.

A l’acte, presentat per dos mossos d’esquadra canareus, Miquel Bort i Vanessa Reverter, hi van assistir al voltant de 200 persones, entre membres dels cossos de seguretat –Mossos d’Esquadra, policies locals, Guàrdia Civil i Policia Nacional– i emergències –Bombers, Sistema d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals i Agrupacions de Defensa Forestal–, a més d’alcaldes, alcaldesses i regidors de Governació dels municipis de les Terres de l’Ebre.

En la seua intervenció,  Joan Roig va fer referència als aiguats del passat mes de setembre de 2021: “al nostre municipi un antídot infal·lible ha anat immunitzant aquella sensació d’angoixa i vulnerabilitat: el record inoblidable dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, de Bombers de la Generalitat i Protecció Civil treballant conjuntament per protegir-nos. Coordinació i treball de moltes persones que van posar en risc la seua vida per a protegir-nos. A tots i totes, moltes gràcies”.

Per la seua, Joan Ignasi Helena, també va posar en valor el treball de coordinació entre els diferents cossos de seguretat d’arreu de Catalunya durant els dies posteriors als aiguats d’Alcanar per tal de gestionar l’emergència de forma ràpida  per garantir el benestar de la ciutadania: “Tothom treballava ordenadament, ajudant els veïns i veïnes: Mossos, Bombers, agents de trànsit, agents rurals, policies locals, protecció civil, CEM, Creu Roja, etc. I també la ciutadania va treballar voluntàriament de forma organitzada per ajudar. Això és la seguretat, la col·laboració de cossos i de la ciutadania i el lliurament dels treballadors públics”. 

De fet, des de la Regidoria de Governació de l’Ajuntament d’Alcanar es treballa diàriament en aquesta mateixa línia per fomentar la col·laboració entre Mossos d’Esquadra, Bombers i Policia Local amb l’objectiu de vetllar per la seguretat i el benestar de tothom.

El Dia de les Esquadres 

El Dia de les Esquadres serveix per posar en valor la feina dels membres de la Policia de la Generalitat que han excel·lit en l’exercici de les seues funcions, així com dels ciutadans que hi han col·laborat al llarg de l’any anterior. En el decurs d’aquest acte institucional es van lliurar felicitacions i condecoracions en reconeixement d’actuacions rellevants i meritòries o per la trajectòria professional. També es rva reconeixer el treball del personal del servei d’administració, d’altres cossos de seguretat, membres de la judicatura i ciutadans. Alexis Gil, policia local d’Alcanar va ser un dels agents que ha rebut un reconeixement per la seua tasca.

Enguany, el Dia de les Esquadres ha estat dedicat a l’especialitat d’investigació criminal. A l’inici de l’acte es va projectar un vídeo que reivindica la feina dels integrants de la segona unitat més gran del cos, en col·laboració amb altres policies, la fiscalia i la judicatura.

Durant l’acte, la Coral Institut Sol de Riu d’Alcanar juntament amb el seu director el Sr. Gerard Ramon i Cañellas van interpretar dos cançons: “Fortune Plango Vulnera” i “O Fortuna”. Abans de finalitzar, els responsables dels Mossos van lliurar un obsequi d’agraïment a l’alcalde i totes les persones distingides amb un diploma es van fer una fotografia de grup a l’escenari. A continuació va sonar l’himne nacional de Catalunya i es va oferir un refrigeri a les persones assistents.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 56

Últimes notícies