HomeEducacióAlcanar concedeix gairebé 70.000 euros en ajudes per a l'educació d'infants i...

Alcanar concedeix gairebé 70.000 euros en ajudes per a l’educació d’infants i joves

En el marc dels pressupostos del 2022, l’Ajuntament d’Alcanar ha destinat un total de 69.395,33 euros en ajuts educatius. El paquet d’ajudes inclou l’assistència a llar d’infants, la compra de llibres i les despeses de transport per a l’alumnat d’Alcanar que estudia cicles superiors o estudis universitaris. El consistori també té previst renovar el conveni anual amb l’Escola Marjal per a la compra de material, així com assumir les despeses de transport de l’alumnat de les Cases i Alcanar Platja que estudia a l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar.

La regidora d’Educació, Maribel Ramon, explica que en aquests temps difícils en l’àmbit de l’economia “seguim al costat de les famílies, ajudant-los a sufragar despeses relacionades amb l’educació dels seus fills i filles”.

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, ha recalcat la importància d’aquesta etapa: “durant la infància i l’adolescència es posen els fonaments del desenvolupament humà, com a administració municipal fem una contribució perquè aquest desenvolupament es faça amb les màximes garanties”.

40.999,99 euros per l’assistència a la llar d’infants

L’any passat l’Ajuntament va aprovar la concessió de prop de 40.999,99 euros en ajuts a les famílies dels 53 infants que van assistir a la llar d’infants del municipi durant el curs 2021-2022. Les llars d’infants o escoles bressol són centres educatius homologats per la Generalitat de Catalunya que atenen els infants des dels quatre mesos fins als tres anys. Maribel Ramon destaca que “amb aquesta ajuda es donarà cobertura a prop del 50% del cost que paguen les famílies al llarg del curs escolar”.

7.184,84 euros per a l’adquisició de llibres escolars

D’altra banda, 244 famílies de l’alumnat de l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar i de l’institut Sòl de Riu, que han fet la corresponent sol·licitud, rebran una ajuda de fins a 125 euros per l’adquisició dels llibres de text que empren els seus fills i filles en els dos centres d’educació.

L’alumnat matriculat a l’escola Marjal de les Cases fa el seu aprenentatge amb material pedagògic preparat pel professorat del centre. En aquest sentit, anualment se signa un conveni amb la directora de l’Escola, Sònia Reverter, per un import de 2.500 euros.

18.710,50 euros per al desplaçament de l’alumnat

Al mes de desembre, l’Ajuntament també va aprovar concedir les beques de transport a 63 estudiants de cicles superiors i graus universitaris. El pressupost destinat a assumir les beques de transport ha estat de 9.173 euros i, com en els darrers anys, cada estudiant del municipi, que ho ha sol·licitat, rebrà un ajut que oscil·la entre els 30 i els 200 euros, dependent de la distància del centre educatiu on va cursar els estudis superiors durant el curs 2021-2022 amb Alcanar.

Així mateix, l’Ajuntament d’Alcanar, com fa cada any, destinarà una partida de 9.537,50 euros a assumir el cost del transport escolar del jovent de les Cases i d’Alcanar Platja que estudia a l’institut Sòl de Riu. De fet, el Consell Comarcal del Montsià gestiona aquest transport que s’ha de finançar a través del Departament d’Educació, la Diputació de Tarragona i  les famílies dels i les joves, però en el cas d’Alcanar, l’Ajuntament assumeix la part de les famílies.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies