HomeCulturaAlcanar licita el projecte de subministrament de l'equipament electroacústic de l'auditori municipal

Alcanar licita el projecte de subministrament de l’equipament electroacústic de l’auditori municipal

Una vegada finalitzades les obres de construcció del nou equipament del cinema-teatre-auditori José A. Valls, l’Ajuntament d’Alcanar ha licitat la segona part del projecte, que inclou l’execució dels treballs d’electroacústica, d’audiovisuals i d’escenotècnia i integra la maquinària escènica, la il·luminació, la sonorització i el sistema de videoprojecció, entre altres aspectes.

El termini de presentació d’ofertes finalitza el pròxim 12 de desembre de 2022 i tota la informació per a les empreses interessades es troba disponible al perfil del contractant del web municipal.

Aquesta segona fase té un cost de sortida de 440.000 euros i compta amb una subvenció de 77.575 euros de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat, en el marc de la línia de finançament per a la modernització i la gestió sostenible de les infraestructures d’arts escèniques i musicals, amb càrrec als fons Next Generation UE.

Aquest projecte inicialment havia de tenir un pressupost de 700.000 euros. Ara, una volta desviada la subvenció del Pla d’acció municipal per a la construcció de pluvials a la zona escolar del municipi, el pressupost s’ha reduït a 440.000 euros.

El projecte electroacústic, audiovisual i d’escenotècnia modificat, elaborat per M6 Arquitectura, l’empresa adjudicatària, té ara un pressupost de 438.372,81 euros (IVA inclòs). Per tant, aquesta subvenció cobrirà un 15% de la segona fase.

Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, explica que “l’auditori municipal és una prioritat per a l’equip de govern. Quan finalitze aquesta actuació l’auditori estarà enllestit  per a poder inaugurar-lo en les condicions òptimes: la megafonia, la pantalla, els motors dels telons, etc”.

L’auditori, la pedra angular del projecte cultural d’Alcanar

Les obres de remodelació integral de l’Auditori José Antonio Valls han estat molt reivindicades per la ciutadania i pel teixit associatiu del municipi, que d’aquí a uns mesos podran començar a gaudir d’aquest equipament.

Al voltant de l’auditori giren altres projectes vinculats a l’àmbit de la cultura, com la programació de l’auditori, l’agenda cultural, l’Escola Superior de Música, el grau mitjà de Vídeo, Discjòquei i So, el suport a les dos bandes de música, la remodelació de l’antic escorxador, la consolidació i ampliació del Consell de Cultura o la incorporació a l’Ajuntament de la figura d’un tècnic o tècnica de cultura.

“Estem parlant d’una xarxa àmpliament treballada de fa anys amb les entitats del municipi per a que Alcanar tinga la infraestructura cultural que fa temps que desitja, de la qual el nou auditori municipal serà la pedra angular. Tindrem un equipament de referència al municipi i al conjunt del territori”, conclou l’alcalde de la localitat del Montsià, Joan Roig.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 35

Últimes notícies