HomeSocietatOptimisme davant l'anunci d'acord pel retorn dels trens ràpids a les Terres...

Optimisme davant l’anunci d’acord pel retorn dels trens ràpids a les Terres de l’Ebre

Des de Diàspora Ebrenca i Trens Dignes celebren l’acord al que s’ha arribat i reivindiquen el consens polític i social existent en la necessitat de recuperar el servei de tren ràpid entre les Terres de l’Ebre i Barcelona. Per tant, apel·len a aquest consens – tant polític, social com empresarial- per fer realitat el retorn de tren ràpid. Jordi Arrufat, membre de Diàspora Ebrenca “El que reclamem és que retorni un tren que va existir breument, durant els primers mesos de 2020, i que en l’excusa de que tenia pocs usuaris, és va llevar ràpidament. Tant ràpidament que molta gent ni se’n va assabentar”.

Les dues entitats continuen reivindicant la necessitat d’una estació intermodal a l’Aldea, que connecti trens i autobusos, i que aquesta demanda compta amb el consens de les principals entitats, empreses i administracions públiques del territori. Cinta Galiana, portaveu de Trens Dignes: “una estació on puguen arribar vehicles, busos i trens de tot arreu. Un servei que molts altres indrets de Catalunya ja disposen. És una petició per a totes les Terres de l’Ebre, tothom ens veuríem beneficiats”. Trens Dignes i Diàspora Ebrenca han declarat que seguiran reclamant la millora de tot dels serveis ferroviaris per les constants aturades i retards de les línies R15 i R16.

Per últim, Trens Dignes i Diàspora Ebrenca, entitats impulsores de la campanya Hem perdut lo tren, recorden que el passat 21 de setembre van comparèixer a la Comissió de Territori i Polítiques Digitals del Parlament, on van fer arribar la necessitat del retorn del servei de tren Avant entre Barcelona i les Terres de l’Ebre. En aquesta compareixença van intervenir Jordi Arrufat i Josep Sabaté, de Diàspora Ebrenca; i Cinta Galiana i Josep Casadó, de Trens Dignes.

Les setmanes següent, en el marc del debat de política general es van aprovar dues propostes de resolució que incloïen punts a favor del retorn de l’Avant i la millora del servei ferroviari. Aquesta posició va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC, Junts, CUP, Comuns, PP i Ciutadans. Per tot això, les entitats reclamen celeritat en el retorn d’aquest servei a les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 39

Últimes notícies