HomeSalutLa tortosina Mariona Cid, reconeguda com a Màster pel Col·legi Americà de...

La tortosina Mariona Cid, reconeguda com a Màster pel Col·legi Americà de Reumatologia

La tortosina Mariona Cid ha estat reconeguda com a Màster del Col·legi Americà de Reumatologia (ACR), per la seua contribució significativa al camp de la reumatologia a través dels èxits acadèmics i del servei als pacients i estudiants. És una de les distincions més altes que atorga cada any la societat mèdica mundial als membres majors de 65 anys.

L’ACR és una societat mèdica mundial, fundada l’any 1934, sense ànim de lucre i que atén gairebé 8.500 metges, professionals de la salut i científics d’arreu del món. Cid és la líder del grup IDIBAPS Vasculitis sistèmiques, una investigació que se centra a esbrinar els mecanismes responsables de la inflamació i remodelació dels vasos sanguinis que caracteritzen les vasculitis, amb l’objectiu d’identificar dianes terapèutiques i biomarcadors que siguen útils per a la pràctica clínica.

Cid i el seu equip utilitzen models funcionals que inclouen cèl·lules primàries de pacients, cocultius, models d’adhesió, migració i angiogènesis i cultius 3d ex vivo. Altrament, els investigadors treballen també en la descripció de cohorts -un grup determinat de persones que se sotmet a observació durant un període concret de temps- clíniques amb la recollida de dades clíniques, dades d’imatge i la col·lecció de mostres biològiques.

La tortosina, parella del també tortosí Elias Campo, doctor en Medicina i Cirurgia, desenvolupa la seua tasca professional a l’Hospital Clínic de Barcelona.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 27

Últimes notícies