HomeSocietatAlejandro Pérez Polo es proclama "Xef de a tonyina vermella Balfegó 2021"

Alejandro Pérez Polo es proclama “Xef de a tonyina vermella Balfegó 2021”

Alejandro Pérez Polo, del restaurant Bardal** (Ronda – Màlaga) ha estat proclamat guanyador de la quarta edició del concurs gastronòmic professional Xef Balfegó que reconeix als cuiners que millor treballen i preparen tonyina vermella. La final, en la qual han participat vuit xefs que sumen conjuntament vuit estrelles Michelin, es va desenvolupar durant la jornada d’ahir i els guardons es van lliurar en un acte celebrat a la tarda i al qual van assistir prop de 300 persones.

El campió del concurs va obtenir la distinció amb els plats Botifarra de parpatana de Tonyina Vermella Balfegó i Medul·la de Tonyina Vermella Balfegó a la brasa amb escabetx de pastanagues, per “la seva originalitat, la presentació i les tècniques de cuina utilitzades”, segons ha dictaminat el jurat del concurs. En segon i tercer lloc figuren Ander Hurtado Monasterio, del restaurant Zarate* (Bilbao), i Cristóbal Muñoz Ortega, del restaurant Ambivium* (Peñafiel – Valladolid), respectivament.

Junt han ells han competit la xef italiana Arianna Gatti, del restaurant Miramonti l’altro** (Concesio, Brescia – Itàlia); Enrique Medina Arnal, del restaurant Apicius (València); Juan Carlos Reyes Moreno, xef del restaurant ABaC*** (Barcelona); Lara Rodríguez Díaz, del restaurant Kraken ArtFood (Gijón), i Rubén Sánchez Camacho, del restaurant Epíleg (Tomelloso).

El jurat encarregat de valorar la labor dels xefs i els plats presentats en el concurs ha estat conformat per professionals de reconegut prestigi a l’entorn de la gastronomia i la restauració i que sumen, en total, 15 estrelles Michelin. Els seus membres han estat: Martín Berasategui (Rte. Martín Berasategui*** Lasarte – Oria. Guipúscoa), en el paper de president; Paolo Casagrande (Rte. Lasarte** – Barcelona), Mario Sandoval (Rte. Restaurant Coc * – Madrid); Fina Puigdevall (Rte. Els Cols** – Girona), Erwan Poudoulec, xef i director tècnic de l’Escola d’Alta Cuina Le Cordon Bleu, i José Carlos Capel, crític gastronòmic d’El País i president de Madrid Fusió.

La jornada de competició s’ha desenvolupat a l’escola de cuina Le Cordon Bleu i l’anunci dels guanyadors, així com el lliurament dels premis, ha tingut lloc al llarg d’una gala en el restaurant madrileny el Núvol Pastrana. A l’acte han assistit prop de 300 persones entre les quals hi havia representants institucionals, grans figures de la cuina del nostre país i referents del periodisme gastronòmic i d’altres sectors professionals. L’acte va acabar amb un sopar en format còctel de la Tunateca Balfegó (Barcelona), el primer espai gastronòmic del món dedicat a la tonyina vermella.

Els premis han repartit 10.000€ en metàl·lic, un viatge al Japó, ganivets japonesos, reportatges audiovisuals, presència en les millors revistes de cuina i la participació com a ponents a Madrid Fusió. La final va comptar amb la col·laboració de marques de primer nivell que van completar els premis, a més de ser una part important de la final: Apicius, Taittinger, Pordamsa i Gonzalez Byass.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 60

Últimes notícies