HomeSocietatL'Ajuntament comença a asfaltar els camins d'Alcanar Platja amb les subvencions dels...

L’Ajuntament comença a asfaltar els camins d’Alcanar Platja amb les subvencions dels aiguats del 2018

Aquesta setmana han començat les obres d’arranjament de quatre camins d’Alcanar Platja: de la Mestra, de Codonyol, del Mas del Cec i del Llop. La Junta de Govern Local del 29 de setembre de 2021 va adjudicar les obres a l’empresa BECSA SA a través d’una licitació i per un import de 184.962 euros (21% IVA exclòs). El projecte de pavimentació consisteix en l’asfaltatge de tota la longitud i amplada d’aquests quatre camins que uneixen l’antiga C-N340 i la nova nacional.

Aquesta actuació està finançada en el marc de les subvencions que es van adjudicar després dels aiguats de l’octubre de 2018 i compta amb un 50% de finançament de l’Estat espanyol i un altre 50% de la Generalitat de Catalunya.

Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme i Ordenació del Patrimoni, explica que “el 2018 es van dividir les sol·licituds en vuit sectors; uns quants d’aquests s’estaven licitant quan van arribar els aiguats de l’1 de setembre de 2021”. Després de les pluges torrencials d’enguany, s’han mantingut les actuacions en els camins on no hi havia canvis substancials respecte al seu estat després dels aiguats del 2018 i, per tant, continuen sent vàlids els projectes inicials de reparació de paviment. “Hi ha un parell d’actuacions en sectors que s’han hagut d’aturar, ja que són zones, com la de Castellans o Sant Jaume, on hi ha hagut molts danys i, per tant, aquells projectes de reparació dels danys del 2018 ara ja no són viables. Ja hem parlat amb la Generalitat per a replantejar aquests projectes, siga fent-ne un de nou o fent un annex”, afegeix Fibla.

La resta d’actuacions que s’aniran fent fruit de les subvencions pels aiguats del 2018 seran finançades en un 50% per l’Estat espanyol i un altre 50% per fons municipals. “Per tal de poder aprofitar les subvencions del 2018, totes les actuacions tindran un 50% de fons municipals menys aquesta primera dels quatre camins d’Alcanar Platja que estem fent ara i que està 100% finançada per entitats supramunicipals”, conclou Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 48

Últimes notícies

-->