HomeEconomiaAlfons Montserrat defensa fer més àgil i eficient la relació entre administracions,...

Alfons Montserrat defensa fer més àgil i eficient la relació entre administracions, empreses i emprenedors

TERRES DE L’EBRE // El diputat Alfons Montserrat ha intervingut al Parlament de Catalunya, en nom del Grup d’Esquerra Republicana, durant el debat del Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica, on ha defensat la “necessitat de reformular i fer una administració més eficient que ajudi a fer créixer les pimes i els autònoms”.

Una llei que segons Montserrat “entén que és responsabilitat de l’administració col·laborar, i ser el més eficient possible, a l’hora de fiscalitzar i acompanyar el nostre teixit empresarial”. És per això que ha reivindicat  “construir una administració àgil que estigui al costat de les empreses i que eviti les traves innecessàries”.

El diputat ha destacat que es planteja “reformar de manera substantiva alguns funcionaments de l’administració aprofitant el potencial que ofereixen les noves tecnologies per tal de garantir la transparència i la celeritat a l’hora de relacionar-se amb el món de l’empresa”.

Montserrat ha defensat que la llei permetrà “una tramitació unificada i una relació digital per defecte que -acompanyada de règims de millora i simplificació de la tramitació- agilitzaran la relació de l’empresa amb l’administració i eliminaran càrregues burocràtiques innecessàries”.

En aquest sentit també ha apuntat que “aquesta llei ha de partir d’un model de confiança mútua, on l’empresa pugui aconseguir autoritzacions mitjançant declaracions responsables, i a la vegada estar sotmesa a la fiscalització posterior”.

 Montserrat ha exposat la voluntat de tenir “una administració proactiva, amb capacitat d’iniciativa, per això la llei li dóna múscul a l’hora d’impulsar projectes empresarials estratègics per al conjunt del país i la societat”.

El diputat republicà s’ha mostrat convençut que “amb aquesta llei posem les condicions perquè Catalunya continuï sent un pol dinàmic de creació de talent i d’emprenedoria. No és renunciant a l’ideari polític com s’atreuen inversions, projectes i llocs de treball; sinó posant les condicions perquè aquests projectes prosperin en el nostre país”.

Alfons Montserrat ha reblat la seva intervenció afirmant que “el debat l’hem de centrar en com construïm un estat intel·ligent, que tingui capacitat de lideratge per impulsar una economia del coneixement, inclusiva i sostenible”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies